U ovom izvještaju predstavljamo narativ jednog od najpoznatijih pop ljubavnih trouglova. Nakon više od dvadeset godina zajedničkog života i ljubavi, Danijela Martinović i Petar Grašo donijeli su odluku da raskinu vezu. Ipak, poznati kantautor nije gubio vrijeme da još jednom pronađe sreću. Ubrzo nakon toga upustio se u romansu sa Hanom Huljić, četrnaest godina mlađom partnericom. Inače, Hanu Huljić priznajemo kao kćer Tončija Huljića, bliskog prijatelja i saradnika pjevača.

 

Petar Grašo je u jesen 2021. krenuo na romantično putovanje sa svojom mlađom družicom, a ubrzo su s oduševljenjem otkrili da će uskoro postati roditelji. Iako je buduća majka potvrdila ovu radosnu vijest, detalji su ostali neotkriveni. Razdvojenost Martinovića i Graša izazvala je medijsku pažnju, što je dovelo do brojnih teorija. Naposljetku, Danijela Martinović se u intervjuu za magazin “Gloria” osvrnula na raskid, nazvavši svoju vezu sa Grašom kao “lijepo poglavlje iz prošlosti”.

 

Ova tema je veoma interesantna na ovim prostorima, a podsjetila nas je i na prošli događaj kada su Danijela Martinović i Grašo razmatrali imena za svoju buduću djecu. Danijela je oduvijek izražavala svoju snažnu želju da prigrli majčinstvo i podijelila je priču o razmišljanju o raznim imenima s Grašom. Istražili smo različite opcije za ime našeg djeteta. Za sina smo se odlučili za Tonija, po Petrovom djedi. Alternativno, za kćer bismo odabrali Luce, koje je i tradicionalno dalmatinsko ime i ime moje bake. Druga opcija koju smo razmatrali bila je Alba, što na italijanskom znači “zora”, kako je predložila Danijela. Prvi susret Petera i Daniele imao je intrigantnu pozadinu.

U tome je značajnu ulogu odigrala pobjednička izvedba Danijeline “Nostalgija” na Pesmi Evrovizije. Vrijedi napomenuti da su muzički aranžman za tu pjesmu napravili Tonči i Vjekoslava Huljić, koji će kasnije postati svekrvi Petra Graše. Nakon dugog 24-godišnjeg perioda, nesvakidašnja romansa Petra Graše i Danijele Martinović, koja se smatra najdužom u hrvatskoj muzičkoj industriji, nažalost, došla je do kraja.

 

Oglasi