Ljudi dijele korisne savjete i trikove na društvenim mrežama, a mnoge od njih govore o tome kako žene mogu izgledati ljepše. Čak i ako je žena već lijepa, možda i dalje misli da treba da se poboljša. Čini se da žene nikada nisu u potpunosti zadovoljne kako izgledaju.

 

Danas ćemo naučiti kako da brinemo o svojoj kosi. Neki ljudi, posebno žene, vole da troše mnogo novca na stvari kako bi im kosa izgledala lijepo. Ali bloger po imenu Sonet Lobert rekao nam je kako da napravimo sopstveni šampon od sode bikarbone. Kažu da djeluje jako dobro i da je mnogo jeftiniji od ostalih šampona koje možete kupiti u trgovini.

“Od kako sam počela da perem kosu šamponom napravljenim od sode bikarbone , i time zamijenila one klasične iz prodavnice , primjetila sam da oja kosa izgleda drugačije. Šokiraa sam koliko se moja kosa oporavila , jer nije izložena štetnim hemikalijama kojih ima u kozmetičkim proizvodima s mirisom . Osim toga šamponi klasični uklanjanju prirodno ulje sa vlasišta , pa ga vasište pojačano proizvodi .” napisala je ova blogerka.

Šampon možete napraviti tako što će pomijepati sodu sa vodom u omjeru 1:3. Dvije supene kašike sode su dovoljne za kosu do ramnena, a cijelu smjesu nanesete na mokru kosu do vrhova i ostavite 2 minuta a zatim isperete toplom vodom. Zatim kosu operete sirćetom i vodom u omjeru 1:4 kada je to sve gotovo isprete hladnom vodom koja zadržava količinu vlage na kosi. Ukoliko i vi probate ove savjete, pišite nam u komentarima da li ste zadovoljni ovim savjetima i trikom.