Bane Vidaković je jedan od onih glumaca koji nije u prvom planu a ipak je odigrao veliki broj uloga kako na filmskom platnu tako i na malim ekranima ali i na pozorišnim daskama. Njegov likje svima jako dobro poznat. U rasponu od četrdeset godina Branko Vidaković aktivno je prisutan u industriji zabave portretirajući brojne likove u različitim medijima, uključujući film, televiziju i kazalište uživo.Njegov portret buntovnog Robbieja u hvaljenoj seriji “Sivi dom” ne samo da mu je priskrbio ogromnu popularnost, već je osvojio i srca mnogih mladih djevojaka.Vidaković je u iznimno mladoj dobi susreo ljubav svog života, ušao u brak i krenuo na put zajedničke izgradnje obitelji.

 

S dvadeset i pet godina postao je otac sina Mateje, s trideset je rodila kćer Majdu, a brak sa suprugom Minom konačno je raskinuo s četrdesetom.

Profesionalna novinarka po imenu Mina Vidaković preselila se u Haag kako bi radila kao dopisnica. Odlučila je sa sobom povesti sina i kćer, koji i danas žive u Nizozemskoj.

Iako priznaje da je razvod duboko utjecao na njega, s vremenom je postupno uspijevao prevladati njegove posljedice.

Unatoč početnom otporu, sada je jako ponosan na činjenicu da su njegova djeca odrasla u stranoj zemlji. Izražava zahvalnost bivšoj supruzi što je donijela odluku o preseljenju.

Na kraju, morao sam priznati da je za njih najbolje da prate svoju majku u Nizozemsku i pohađaju renomirane škole, jer je trenutna situacija u našoj zemlji najteža od 2000. godine.

 

Za vrijeme mog prvog roditeljskog sastanka u Gimnaziji “Sveti Sava” živo se sjećam da sam bio okružen špricama u dvorištu i svjedočio prisutnosti raznih sekti koje trče okolo. Ovo je bilo nezaboravno iskustvo, pogotovo s obzirom na to da moja Mateja ide u istu školu.

Primivši žurnu molbu bivše supruge da joj bez odlaganja pošaljem djecu, nevoljko sam donio odluku da ih što prije odvedem. U početku sam oklijevao zbog svoje emocionalne privrženosti, ali na kraju sam prepoznao potrebu da ispunim njezin zahtjev.

Do danas i dalje osjećam čežnju za njima jer više ne žive na ovom mjestu. Jedina mana je naše razdvajanje, ali to je nedvojbeno u njihovom najboljem interesu.

U emisiji “Una, due, tre” Bane je rekao da su unatoč tome što im Ceca nije majka i što više vole jazz i rock nego narodnjake, uspjeli održati osjećaj normalnosti u svojim životima, što Bane smatra osobnim uspjehom u očuvanju dobar ukus njihove generacije.

Biografija:

Odrastajući i školujući se u rodnom gradu, Branko je imao strast prema glazbi te je čak imao i svoj bend. No, na poticaj Borisa Komnenića, odlučio je krenuti drugim putem i pokušati upisati Fakultet dramskih umjetnosti. Nakon drugog pokušaja primljen je u klasu profesora Predraga Bajčetića i uspješno diplomirao 1983. godine. U 23. godini Branko se oženio s novinarkom Jasminom Vidaković, s kojom su dobili sina Mateja i kćer Majdu.

Nažalost, nakon dvadeset godina braku je došao kraj, pa su se Jasmina i kćerka preselile u Nizozemsku, a sin je ostao s Brankom u Beogradu. Krajem 2012. pojavila se snimka na kojoj se Branko ljubi sa pjevačicom Zoranom Pavić, što je objasnio kao dio proba za mjuzikl u kojem su oboje sudjelovali

Pet godina kasnije Branko je gostovao u emisiji “Ko vam dade termin”. vodi pjevač Nenad Škundrić. U emisiji je otkrio da je više puta bio u zatvoru, ali se ne može sjetiti konkretnih razloga za svoje zatvorske kazne.

Neizvjesnost zamagljuje njegovo sjećanje o tome je li izašao na pozornicu neodjeven. Branko se u rujnu 2017. godine pridružio ekipi humanitarnog show programa “Tvoje lice zvuči poznato”, gdje je pokazao svoj talent za utjelovljenje raznih poznatih osoba poput Johna Travolte, Tine Turner i Lepe Brene.

Dok je svojim nastupima izazvao smijeh publike i pohvale sudaca, on je bio nezadovoljan svojim portretiranjem Lepe Brene. Sklopio je čvrste veze sa sudionicima, posebice s Bebi Dol, koju je poznavao još iz 1980-ih. U slobodno vrijeme gleda emisije na “National Geography” i povremeno posjećuje pub, no ne smatra se boemom. Unatoč svojoj komičnoj glumi, on vjeruje da je njegov osobni život neupadljiv.

Ne obazire se na trendove i prezire reality showove koje smatra “rakom mozga”. Otvoreno priznaje svoju slabost prema ženama i razmišlja o tome kako bi život bio drugačiji da je rođen kao žena.

U mladosti glumac otvoreno priznaje svoju sklonost odavanju porocima. Ipak, vrijedi napomenuti da je uvijek zadržao profesionalni stav i nikada se nije pojavio na pozornici u pijanom stanju ili pod utjecajem supstanci. Dok neki mogu tvrditi da je njegov buran osobni život spriječio njegov potencijal kao glumca, on je i dalje uporan u svom nedostatku grižnje savjesti.

Oglasi