Dubai je jedan od najpopularnijih gradova u svijetu, a tu većinom žive muslimansko stanovništvo te se u tom gradu naravno poštuju Islamski zakoni koji su poprililično rigorozni a naročito kada su u pitanju žene i njihova prava. Naime, mnogim ljudima najviše pažnje skreće ponašanje kćerke vladara Mohameda Bin Rešida koja se zove Mihra i koja je inače njegova miljenica što je veoma važno jer on inače ima 25 djece.

 

 

Mahra važi za najljepšu princezu, a među svemu i jednu od najbogatijih u svijetu. Ona je posebno poznata po tome što ne poštuje Islamske zakone koji su nametnuti u Dubaiju. Mahra ne nosi hidžab kao što to nose većina punoljetnih djevojaka u tom gradu , a ono što nikome nije jasno kako to seik dozvoljava i to samo njoj od sve djece.

 

 

Druga kćerka šeika koja se zove Latifa zbog strogih zakona ove zemlje pokušala je da pobjegne jer kako se tvrdi otac joj nameće da mora da poštuje tradiciju zemlje, a ona to ne želi međutim na kraju je ipak morala da popusti i da posluša oca. Mahra je dobila ime Kristina nakon rođenja ali su joj nakon nekog vremena promjenili ime. naime, zanimljivo je to Mahra danas ima 28. godina i stalno je na svim javnim događanjima u svojoj zemlji, a svoje prelijepo lice i dugu bujnu plavu kosu ne skriva, nego  upravo naprotiv ona to naglašava u prvom planu a svojim oblačenjem oduševi sve prisutne i često je na naslovnim stranama većine portala. Koje je vaše mišljenje o ovome? Pišite nam u komentarima ispod posta ?