Najbolji pjesnik svih vremena na našim prostorima po mišljenju mnogih je bio svakako Đorđe Balašević a vijest njegovoj iznenadnoj smrti je sve rastužila pa su se putem društvenoh mreža mnogi opraštali od njega i to nekoliko dana nakon obavijesti. Balašević je ostavio neizbrisiv trag na velikom broju ljudi.

 

 

Za Đorđa njegova supruga Olivera je bila najveća inspiracija a nikada se nije stido i da to pokaže u javnosti koliko je voli i poštuje. Posle njegove smrti Olivera je zajedno sa njihovom djecom nastavila život , a da njegove pjesme žive i dalje ona je pokazala time da je odlučila da proizvodi majice i acesoare sa motivima i citatimo iz njegovih pjesama a nedavno je predstavila bijelu haljinu na kojoj je otprintat baš jedan njegov stih. Olivera je svoj život posvetila djeci i unucima i kako kaže zbog njih živi.

 

 

Naime, oni posjeduju manufakturu pod nazivom Bebelo koja prodaje različite suvenire i ostale nostalgične predmete koje podsjećaju na Đorđa. Ova bijela haljina koju je Olivera predstavila na društvenim mrežama dobila je niz komentara koji su bili većinom pozitivni a među komentarima jedan je bio poseban. Riječ je o komentaru djevojke koja je napisala da će se baš u toj haljini vjenčati u avgustu a njen dragi dolazi iz daleke Amerike i nakon 10 godina udaljenosti zauvijek će reći da. Oboje su muzičari ali ne žele da prave pompu oko vjenčanja a smatra da je haljina baš unikatna kao i njihova velika ljubbav. Ne radi se inače o klasičnoj vjenčanici ali ona nosi posebni poruku sa stihovima najboljeg Đorđa Balaševića.

 

Oglasi