All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

OLIMPIJSKI KOMPLEKS U RIJU: 6 MJESECI NAKON OLIMPIJSKIH IGARA

loading...

OLIMPIJSKI KOMPLEKS U RIJU: 6 MJESECI NAKON OLIMPIJSKIH IGARA – sada više liči na mjesto iz horor filmova

Žabokrečina u bazenima, zapuštene tribine kao i korov na terenima stadiona ružna je slika koja se može vidjeti na sportskim kompleksima u gradu domaćinu Olimpijade 2016. godine.


Slična sudbina koja je zadesila i sportske komplekse u bivšim gradovima domaćinima Olimpijskih igara, zadesila je sada i Rijo de Žaneiro. I to samo 6 mjeseci nakon završetka takmičenja! Ovakva porazna slika stiže iz gotovo svih sportskih arena podignutih za potrebe ovog velikog sportskog događaja: žabokrečina u bazenima, nered u press centrima te vandalizam na tribinama.


Milioni koji su utrošeni na izgradnju sportskih kompeksa u Riju de Žaneiru sada treba vratiti. Veliki krediti su teg oko vrata brazilskim vlastima koji sada nemaju sredstava da ulažu u održavanje ovih objekata niti imaju neku ideju kako da im daju novu ulogu.

Ova tužna slika, međutim, ne viđa se samo poslije Olimpijade u Riju. I ostali gradovi domaćini Olimpijskih igara teško pronalaze neku korist od sportskih objekata koji su morali biti podignuti za vrijeme takmičenja.

Tags: , , ,

Related posts

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA

loading... UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA – novi dekori unutrašnjih vrata proširuju mogućnosti za opremanje...