Saša Kovačević je poznati pjevač sa skoro dvije decenije iskustva, koji je osvojio publiku širom svijeta. Unatoč dugoj karijeri, svakom novom koncertu održava žarko , što se pokazuje u njegovim nastupima. Kovačević je poznat po pažljivoj pripremi pred svaki nastup, a uložio je mnogo truda da se spremi za predstojeći nastup u Inđiji. Nažalost, nepredviđene okolnosti spriječile su njegove obožavaoce da uživaju u omiljenim pjesmama.

 

Naime, 20. maja, Saša se našao u situaciji da mu je potrebna hitna medicinska pomoć i hitno je primljen u Urgentni centar. Bio je to kritičan trenutak za njega jer mu se zdravlje pogoršalo. Kako bi utvrdili težinu njegovog stanja, medicinsko osoblje je Saši brzo uradilo biohemijske analize, a rezultati nisu bili nimalo ohrabrujući. Njegova krvna slika bila je alarmantno niska, zbog čega se osjećao nevjerovatno slabim i oslabljenim. S obzirom na ozbiljnost situacije, bilo je neophodno da se Saša liječi u prostorijama bolnice. Shodno tome, bio je obavezan da tamo ostane određeno vrijeme. Međutim, nakon nekoliko dana provedenih pod budnim nadzorom i brigom ljekara i medicinskog osoblja, Sašino stanje se značajno poboljšalo, zbog čega ga je ljekarski tim pustio na dalje liječenje kod kuće.

” -Saša više nije u bolnici . Otišao je kući na preporuku ljekara . On je fin i kulturan dečko i svi imaju samo riječi hvale za njeg. Saša je sam priznao da ne vodi dovoljno računa o svom zdravlju . Vjerujemo da će sve biti uredu , te da će sebi biti na prvom mjestu. ” – rekao je Sašin blizak prijatelj.

 

Nakon mjesec dana muka, Saša se konačno otvorio i izrazio zahvalnost ljekarima i fanovima koji su mu ukazali ogromnu pažnju i podršku. Takođe se izvinio za neprijatnosti izazvane otkazanim koncertima i uvjerio svoje pratioce da će se u julu vratiti jači. Trenutno je zauzet radom na novoj muzici i drugim uzbudljivim projektima, koje je objavio na svom Instagram profilu. Na snimku koji je Saša podijelio jasno se vidi njegov značajan gubitak kilograma, što je bila primjetna promjena u njegovom izgledu.