Prema njegovoj izjavi, tri člana porodice Sulejmanović zvanično su zatražila Nerminovu sahranu. Odluka Općine Gradaćac se još čeka.

Latifagi je izvijestio da su trenutno suočeni sa problemom u vezi sa organizacijom i postavljanjem Nerminove sahrane. Prošla su skoro dva mjeseca od stravičnog incidenta koji je do temelja potresao Bosnu i Hercegovinu.

Nermin Sulejmanović, zvani Monstrum, počinio je gnusno djelo prenoseći ubistvo svoje supruge Nizame Hećimović uživo na društvenim mrežama. Ovom jezivom činu svjedočilo je malo dijete para, a obje žrtve pronađene su kako leže u lokvi krvi. Sulejmanović je odgovoran i za ubistvo Denisa i Cengiza Ondera, a pritom su povrijeđena još trojica. Uprkos Nizaminom zahtjevu za zabranu prilaska Sulejmanoviću, koji je podnijet prije ubistva, Općinski sud u Gradačcu je, nažalost, odbio njenu izjavu.

Kako prenosi Republika.rs, Fikret Sulejmanović, otac Nermina Sulejmanovića, potvrdio je da ga ne zanimaju specifičnosti procesa sahrane njegovog sina. Sulejmanović je u intervjuu za Republika.rs rekao da ne želi da zna koliko ljudi prisustvuje sahrani, niti njihove aktivnosti. Međutim, on je ipak izrazio svoje razočaranje lokalnom vladom zbog odlaganja ceremonije za dva mjeseca. Nakon ovog tragičnog događaja pokrenute su različite inicijative za sprečavanje sličnih incidenata nasilja. Zastupnici i dalje naglašavaju važnost svakodnevnog izvještavanja o takvim slučajevima na društvenim mrežama. Nadalje, policija i sud se pozivaju da reaguju na sve prijave nasilja.

Oglasi