Tragedija koja se dogodila u jednoj beogradskoj školi 3. maja izazvalo je veliku tugu i užas širokom Srbije. Naime, ovo tragično ubistvo koje je uradio dječak od 13 godina učinilo je sve prosvjetne radnike opreznijim i odgovornijim.

 

Naime, Anonima korisnica Tik Toka koja se predstavlja kao edukatorica nedavno je podijelila iskrenu video snimak u ime svih učitelja koji su pogođeni ovom tragedijom. Ona je ispričala razgovor s bivšim kolegom koji je htio da pomogne mlađim učenicima da se nose sa posljedicama. Anonima je odala veliko priznanje kolegi na velikim pedagoškim vještinama i izrazila želju da rasvjetli pristup koji ima u rješvanju situacije. Kolega je dobio zadatak da objasni događaj odgovori na neka pitanja i da pruži emocionalnu podršku grupi osmogodišnjaka što je bila velika i naporna odgovornost.

 

Učiteljica je sakupila sve svoje učenike i postavila pitanje šta je njezin posao , a učenici su rekli da je njen zadatak da ih uči matematici i pisanju. Pa je ona postavila drugo pita nje i to da li oni znaju ima li ona djece i koliko, iako je mlada ona je rekla da ona njih smatra svojom djecom i da će oni uvijek biti njeni učenici i kada pređu u druge razrede. Ovo je učinilo učenike sretnim jer su se smatrali voljenim. Žena je zatim prenijela dirljivu ispovijest.

“Danas želim odati priznanje kolegici koja je bila ključna u pružanju ove vrste podrške našim studentima, kao i svim edukatorima koji su to učinili. Prisutnošću za naše studente, slušanjem i pokazujući naklonost, pružamo im ključne elemente koji su im potrebni u ovom trenutku njihovih života. Nastavimo održavati ovaj standard i nastavimo težiti uvođenju pozitivnih promjena u njihove živote.” – zaključila je.