Na prvi pogled, život pevačice Seke Aleksić deluje kao bajka. Sa dva preslatka sina, blaženim brakom i mirnom kućom u Staroj Pazovi, to je život kojem mnogi teže. Ali, njeni početci bili su kao iz košmara, a već sa 16 godina, morala je da pomaaže majci u poslovima, da bi uopšte i preživjeli. Međutim, istina je da joj stvarnost nije uvijek bila tako idilična.

Kako prenosi Pink.rs, poznata pevačica je nedavno otvorila svoje skromne početke, otkrivajući detinjstvo obeleženo siromaštvom i mnoštvom prepreka.

Iako je moj otac, koji je preminuo, bio dobar čovjek, postoje događaji koji se ne mogu izbrisati iz sjećanja. Međutim, odlučio sam da mu u potpunosti oprostim. Voleo je alkohol i bio je voljan da svoju zaradu poklanja deci kojoj je to bilo potrebno, pokazujući poštovanje prema svima koje je sreo. Povremeno bi ga obuzimali napadi ljubomore, što je dovelo do sukoba s mojom majkom. Nažalost, ona je podnijela teret njegovih nasilnih ispada, a i danas na svom licu nosi fizičke ožiljke od tih izazovnih trenutaka. Na kraju je donela odluku da se razvede od njega i ja u potpunosti podržavam njen izbor. Niko nikada ne bi trebao da trpi takva iskustva.

Nakon razvoda, moj otac je otišao u inostranstvo radi zaposlenja i izgubili smo vezu na pet do šest godina. Za to vrijeme odgajao me je moj očuh Milan, kojeg cijenim i smatram svojim rođakom. Milan se neumorno trudio da zadovolji moje potrebe, čak mi je obezbeđivao mesečnu naknadu i prevoz do škole. Ove iskrene osjećaje podijelila je i proslavljena folk pjevačica Seka Aleksić, koja je jedna od naših najuspješnijih umjetnica u tom žanru.

Rođena 1981. godine u Zvorniku, na svijet je došla kod oca koji je radio kao vozač i majke koja je bila na funkciji u Fudbalskom klubu “Drina”. Odrastajući bezbrižno u svom srpskom rodnom gradu, tokom detinjstva uživala je u društvu roditelja i brata. Nakon rastave roditelja, nastavila je živjeti zajedno sa majkom i bratom u Zvorniku. Međutim, izbijanje rata poremetilo je njihove živote, primoravši ih da pobjegnu iz Zvornika i potraže utočište u Banji Koviljači samo dva mjeseca nakon što je ona završila četvrti razred osnovne škole. Godinu dana kasnije preselili su se u selo Lipolist kod Šapca.

Uprkos teškim finansijskim okolnostima koje su proizašle iz njihovog izbjegličkog statusa, Svetlanina majka, Ibrima, uložila je sve napore da njenoj djeci ništa ne nedostaje. Svetlana, poznata po svojoj marljivosti i marljivom radu od malih nogu, brzo je postala istaknuta među svojim vršnjacima u školi. Sa strašću prema pjevanju i vječno veselim držanjem, počela je nastupati po lokalnim barovima sa nepunih četrnaest godina, sve u nastojanju da finansijski izdržava sebe i svoju porodicu.

“Izdržali smo izuzetno izazovne okolnosti, prvo u izbjegličkom smještaju, a zatim u staroj školi. Uslovi za život su nam bili nedostajali, jer nismo imali ni kupatilo i morali smo se oslanjati na ljubaznost komšija za kupanje. Stigli smo bez ičega ali odeća na našim leđima”, podelila je Seka. “Djeca su bila nevjerovatno okrutna prema meni, rugajući se mojim suzama, mojim pohabanim cipelama i mojom ponovljenom odjećom. Njihova okrutnost je parala srce i plakala sam danima. Međutim, odlučila sam da ne opterećujem svoju majku dalje svojim bolom, znajući koliko je njena situacija već bila teška. Maltretiranje se pojačalo kada su otkrili muslimansku vjeru moje majke, što je dovelo do raznih oblika uznemiravanja.

Gurali su me, pljuvali i pocijepala mi se košulja, ali ova iskustva su me oblikovala u osobu kakva sam danas . Zahvalan sam svima koji su se tako ponašali prema meni, jer je to doprinijelo mom rastu.” “Počivaj u miru, draga moja!”
Često se kaže da na značajne praznike umiru samo izuzetni pojedinci. Na Badnji dan, moj voljeni otac Milorad imao je privilegiju da oslobodi svoju dušu. Kakav izvanredan dan za oproštaj, dan ispunjen radošću i proslavom Hristovog rođenja! Vaša živa energija, sreća i melodično pjevanje zauvijek će mi se urezati u sjećanje. Dan mog rođenja ti je doneo ogromnu radost, a ti si mojoj majci prorekao da ću postati pevačica. I zaista, upravo sam to i postao, i niko se više od vas nije obradovao kada ste otkrili moju ljubav prema pevanju! Zato, dragi moj oče, ja neću tugovati. Vaše zemaljsko putovanje se možda završilo, ali ste krenuli u vječno postojanje, daleko vrijednije od ovoga. Radovaću se i pevati u tvoju čast! Ušli ste u carstvo krajnjeg blaženstva! Imali ste sreću da svoje unuče držite u naručju, a niko nije doživeo veću sreću od vas u tom trenutku! Neka tvoja duša uživa u vječnoj slavi, moj najdraži oče. Sa ogromnim ponosom, vaša ćerka se oprašta od vas“, zaključila je Seka.

Aleksić je, gostujući u emisiji “Bulevar”, smelo izjavio da njegov honorar za narednu godinu nije vrtoglavih 40 ili 50 hiljada evra, već znatno manji. On je dalje prozivao svoje kolege koji iznose takve tvrdnje, optužujući ih za širenje neistina.

Prodaja karata za njene predstave dostigla je neviđenu brzinu. Kako prenosi Kurir, zarada Seke Aleksić se kreće od 8.000 do 10.000 evra po večeri.

Oglasi