Danas je krah braka postao skoro normalna stvar i broj razvoda rapidno raste u svijetu ali i kod nas. Mediji obično isprate svaki kralj ljubavne i bračne veze na javnoj sceni a jedan od takvih je bio i slučaj poznatog voditelja Zvezdi Granda. Razvod Dajane Paunović i Zike Jakšića dugo je bio glavna tema, prvenstveno zbog dugotrajne šutnje bivšeg para o razlozima njihovog rastanka.Nakon raspada braka, Diane je doživjela potpunu transformaciju u svom životu. Odlučila je odstupiti od svoje menadžerske uloge i umjesto toga osnovala filantropsku organizaciju koja ponosno nosi njezino ime. Uz to, Diane je prihvatila mjesto u Vijeću za ravnopravnost spolova u gradu Beogradu, dodatno učvrstivši svoju predanost promicanju jednakih prava i mogućnosti.

 

Nakon razvoda, sreća u srčanim stvarima ponovno joj je bila naklonjena, a identitet svog partnera s kojim je u šestogodišnjoj vezi odlučila je zadržati u tajnosti.

Ali nije uvijek bilo tako. U ranijoj fazi pjevačke karijere susrela se s 24 godine starijim glazbenikom i producentom Žikom Jakšićem. Dobili su sina Dušana, a čini se da njihova ljubav cvjeta. Međutim, njihova je veza na kraju završila razvodom, i to tiho.

Javnost puna znatiželje mogla je samo nagađati o razlozima raspada braka. No, tek pet godina kasnije Žika je otkrio da je on bio taj koji je na kraju donio odluku o prekidu veze. “Doći do tog zaključka bilo je daleko od jednostavnog i nije bio ishitreni izbor”, otkrio je. “Muškarac prvo mora nastojati spasiti svoj brak, ali kada shvati da je nepopravljiv, mora ga dovesti do kraja.”

 

Moj je prioritet uvijek bio minimizirati štetu uzrokovanu teškim situacijama. Kad mi brakovi više nisu donosili sreću, donio sam odluku da ih okončam. Želim pojasniti da ne pokušavam opravdati svoje postupke, ali doista vjerujem da je to bio najkorisniji izbor za sve uključene strane.

Za to vrijeme, Žika je rekao da je uspio održati prijateljske odnose s obje svoje bivše supruge, te da je međusobne nesuglasice riješio na civiliziran način. Nadalje je naglasio da nema želju za sklapanjem još jednog braka, jer se osjeća sputanim institucijom.

Andrija, Žikin sin iz prethodnog braka, u srećnom je braku i živi u baštini na Bežanijskoj kosi. Žikino srce prepuno je radosti, svjedočeći ispunjenju i sreći svog najstarijeg djeteta.

Biografija:

Rođen 7. veljače 1964. u Aleksandrovcu, SFRJ, Saša Jakšić, poznat i kao Žika Jakšić, potječe iz glazbeničke obitelji. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Aleksandrovcu, a 1983. godine uspešno je završio Pedagošku akademiju u Kruševcu.

Uz završenu osnovnu školu, Žika Jakšić je uspješno završio i glazbenu školu, gdje je stekao vještinu sviranja klavira.Nakon završene Pedagoške akademije, Žika Jakšić donosi odluku o daljnjem studiju i upisuje DIF 1984. godine. Međutim, naposljetku se opredjeljuje za drugi smjer i nije završava studij na DIF-u. Za sebe duhovito kaže da je vječni student ovog fakulteta.

Vrijedi napomenuti da Žika Jakšić nije jedini član svoje obitelji koji se otisnuo u glazbene vode. Njegov mlađi brat Vladimir Jakšić Musa, godinu dana mlađi od njega, poznati je glazbenik i pjevač sada već nepostojeće rock grupe “Revolveri”.

 

Otac Žike Jakšića od malih je nogu svesrdno poticao glazbeno bavljenje svojih sinova, prepoznajući njihovu duboku strast prema glazbi. Kao nagradu za izvanredan akademski uspjeh, Žika Jakšić je od oca dobio svoju prvu bas gitaru. Uz nepokolebljivu podršku obitelji, Žika Jakšić pridružio se lokalnom rock bendu i počeo zarađivati ​​prve prihode.

Glazbeni put Zike Jakšića započeo je godine kada se pridružio DIF-u, kada je postao bas gitarist renomirane grupe Ritam srca, a tu funkciju je obnašao do raspada benda 2001. godine.

U specifičnoj životnoj fazi Žika Jakšić preselio se u Njemačku, gdje je prvo upisao program obuke spasioca. Istodobno je svirao kao član lokalnog rock benda, iskoristivši tu priliku da se uključi u različite glazbene izvedbe i razumije njihove temeljne principe za daljnju analizu. U to vrijeme razvio je cijeli koncept “Zvezda Granda” s kojim će kasnije upoznati Sašu Popovića.

Oglasi