ODLIČNA RASVJETA ZA SVE ONE KOJI VOLE ASTRONOMIJU – kolekcija osvjetljenja Orrery Lamp inspirisana je sa sunčevim sistemom

Ova rasvjeta svoj izgled duguje našem solarnom sistemu i naučnim pomagalima iz astronomije iz 19 vijeka, koja su se koristili za prikaz pozicija njegovih planeta.

Danas ovakav komad predstavlja čist kosmos. Unikatne lampe poseban akcent daju zemlji, mjesecu i suncu, koji su glavna nebeska tijela u galaksiji barem za nas.

Predstavljajući koreografiju koja nastaje između zemlje, mjeseca i sunca, Orrery lampe kreirao je dizajner Bobi Ganelo, a djeluju kao minimalistički i taman prikaz našeg galaktičkog okruženja. Toplo svjetlo lampi može biti podešeno kako bi nastala apstraktna predstava našeg svijeta i mjeseca koji kruže oko svoje zvijezde.

Na oficijalnom sajtu ovog dizajnera moguće je pronaći i podne ili stone lampe koje dolaze u pravoj formaciji ova tri kosmička objekta u svemiru. Rezultat je razigran, ali prije svega, elegantan dizajn, koji pojačava našu fascinaciju univerzumom te dalekim galaksijama.

Oglasi