Neda Ukraden već dugi niz godina nalazi utočište u svojoj porodičnoj kući u idiličnom gradu Lepetanima. Iako je imala primamljivu ponudu za prodaju kuće, odlučila je da je zadrži, ističući da je to bio pravi izbor i da ne žali. Tokom našeg razgovora u prostranom dvorištu njenog doma, Neda je ispričala kako provodi svoje slobodne dane tokom ljeta, koji podrazumijevaju mješavinu radnih obaveza i trenutaka opuštanja. Njeno vrijeme na obali uključuje razne aktivnosti, kao što je uživanje u letnjikovcu u Lepetanima gdje njena porodica odmara više od četiri decenije, kao i povremene odlaske na predstave. Ističe da ljeto za nju nije samo opuštanje, već i rad jer nastupa u različitim područjima regije.

 

Neda je poznata ne samo po svom pjevačkom talentu, već je i vješta u vještini kuhanja. Posebno, njena stručnost leži u pripremanju ukusnih jela od morskih plodova za svoju porodicu. Tokom razgovora ispričala je kako je odbila primamljivu ponudu ruskog kupca da proda svoju kuću. Ovo prebivalište za nju ima veliki značaj zbog povezanosti sa historijom njene porodice. Lepetani, rodno mjesto cijele porodice njenog bivšeg supruga Milana Bilbije, ovoj lokaciji daje duboko emotivno značenje za Nedu i njenu porodicu. Kako bi osigurala da njena unuka može čuvati iste lijepe uspomene koje su se tamo dogodile, Neda je donijela svjesnu odluku da zadrži vlasništvo nad kućom.

 

Neda Ukraden nije samo muzička ikona, već i javna ličnost sa bogatim životnim iskustvom. Napisao je autobiografsku knjigu u kojoj se bavi različitim aspektima svog života i karijere. Knjiga je privukla pažnju javnosti, a posebno odaziv na rubriku koja se odnosi na Sašu Popovića, muzičkog producenta i TV voditelja. Neda je otkrila da između njih nije bilo komunikacije od izlaska knjige i da nisu razgovarali o navedenim dijelovima.

Oglasi