Marijana Seifert je bivša učesnika poznatog rijalitija Veliki Brat koja je prije nekoliko mjeseci misteriozno nestala, a porodica i prijatelji nemaju nikakvih informacija gdje se ona nalazi. U cijeli ovaj slučaj je naravno uključena policija, međutim nakon nekoliko mjeseci potrage nema nikakvih tragova gdje bi se Marijana mogla nalaziti. Međutim, sestra nestale Marijane , Maja Kovačević je prilikom ulaska u rijaliti program zadrugu izjavila da njena porodica zna šta se desilo Marijani i da će cijelu istinu reći javno.

 

Naime, Maja je rekla da je njena porodica dala sve od sebe kako saznali šta se desilo sa njenom sestrom Marijanom i u 99 % toga saznali. Ona je rekla da kada bude spremna javno će da ispriča sve što su saznali jer je njena bol velika i nosit će to do kraja života. Dodala je da ljudi ne mogu očekivat da će odustati, a da su Marijanu uništili zli komentari te se od toga nikada više nije oporavila ali je da je ona drugačija i može podnijeti i drvlje i kamenje da se po njoj baca ona se neće slomiti.

 

Tada se oglasio i otac Ivo koji je izjavio da on uopšte ne zna o čemu Maja priča te da mu nije jasno zašto je Maja ušla u rijaliti Zadrugu. Dodao je i to da istraga o Marijaninom nestanku i dalje otvorena i traje i da apeluje na sve novinare a ne zaborave njegovu kćerku te da s vremena na vrijeme podsjete javnost na njen nestanak. Ukoliko neko zna nešto o Marijaninom nestanku da o tome obavijeste policiju ili da direktno dođu do porodice.