Porodica Đoković zauzima istaknutu poziciju ne samo u našoj zemlji, već i u svijetu, ponajviše zahvaljujući poznatom teniseru Novaku Đokoviću. Pored neospornih dostignuća u podizanju ugleda naše zemlje u svetu i pozicioniranju kao neprikosnovenog lidera u tenisu, Novakov lični život je takođe izazvao interesovanje javnosti. O njegovom braku sa Jelenom Đoković i dinamici među ostalim članovima porodice vodile su se opsežne rasprave. Pojavile su se spekulacije o tenzijama između Novakove majke Dijane i Jelene Đoković, koje traju već nekoliko mjeseci. Ove tvrdnje dobijaju na kredibilitetu kada se sagledaju raniji narativi o Novakovoj navodnoj vezi sa Slađanom Damjanović, nekadašnjom popularnom pjevačicom grupe “2Hot”.

 

Prije 15-ak godina mediji su vrvjeli glasinama o romantičnoj vezi tenisača i pjevačice. Kako je tada objavio magazin “Svet”, za ovu aferu su bili upoznati Dijana i Srđan Đoković. Situacija ne bi bila neobična da Nole tada već nije bio u trogodišnjoj vezi s Jelenom. Slađana se tada oglasila u ime “Sveta” i podijelila fotografiju na kojoj je sa Novakom, izrazivši svoju očaranost njime. – Novak je izuzetan mladić. Unatoč svojoj žustroj i živahnoj naravi, također zna biti prilično suzdržan. Međutim, on zna kako se opustiti, pa čak i osloboditi svoju divlju stranu. Čak me upoznao sa svojim roditeljima kad smo bili u Kovilovu na Davis Cupu. Ipak, neću previše ulaziti u detalje oko našeg odnosa, prije svega da izbjegnem pogrešna tumačenja koja mogu dovesti do budućih komplikacija – izjavila je Slađana.

 

Novak i Slađana su se upoznali u jednom novosadskom klubu, gdje su sa njim bili njegovi prijatelji Janko Tipsarević i Ilija Bozoljec. Slađana je privukla njegovu pažnju, prestali su da razgovaraju, ali njihova veza nije napredovala. Detalji njihove veze do danas su nepoznati. Međutim, s obzirom na sadašnje Novakovo zadovoljstvo u braku sa Jelenom, može se reći da je sve to za njega prošlost. Iako je njegova supruga možda čula za to, vjerovatno nije bila pretjerano iznenađena i odlučila je da tome ne pridaje veliki značaj.