NOVO IZ GOOGLE-A: UREĐAJ KAO KUĆNI ASISTENT – može da vam pomogne u brojnim svakodnevnim obavezama na koje čak i zaboravite

Baš kao i “Echo”, “Google Home” je pametni uređaj kojim se može upravljati glasom, a služi kao lični asistent i uređaj za zabavu. Pomoću njega možete kontrolisati i druge pametne uređaje u kući poput “Philips Hue”, “Chromecast” i “Nest” i na taj način putem glasa podesiti optimalna temperatura ili osvetljenje u prostoriji.

Uređaj je opremljen softverom “Google Assistent” a aktivira se na jednostavnu glasovnu naredbu “OK, Google”. Može podesiti alarm, napravi listu za kupovinu, provjeri saobraćaj na ulicama, prati vašu isporuku paketa, provjeri vaš kalendar, a pored ispunjavanja osnovnih zadataka, pruža vam mogućnost i inteligentnog dijaloga, poput Siri iz kompanije “Apple”.


Ovom uređaju možete da postavite pitanja, čak i ona kompleksna, a odgovore će potražiti putem pretraživača “Google”. Možete zatražiti da provjeri činjenice na Vikipediji, pa i da vam pročita relevantan dio web stranice.

Oglasi