Osnovnu školu u Zrenjaninu šokirao je i potresao vrtlog svakodnevnih nezapamćenih vijesti. Tako je zrenjaninska policija nezvanično potvrdila da je učenik sedmog razreda uboden nožem u leđa i to u oredjelu gdje je vrat. Ova vijest je ponovo uznemirila cijelu Srbiju, naročito roditelje učenika koji se nisu još oporavili od događaja od 3. maja kada je također jedan učenik 7 razreda Kosta Kecmanović došao u kolu sa dva pištolja i ubio portira škole i 8 očenika, a ranio 6 učenika i nastavnicu.

 

Kako se nezvanično piše , učenica je zadobila lakše tjelesne povrede te je nakon razgovora sa stručnim licima , psihijatrom i pružene liječničke pomoći puštena na kućno liječenje. Naime, djevojčicu je ubola druga djevojčica koja je rekla da je motiv uboda bila svađa koja je bila prije nekoliko dana. Ako kada su se prvi put vidjele od te svađe ona je iskoristila priliku te djevojčicu obola šestarom.

 

Neslužbeno se saznaje da su bila još dva incidenta. U jednoj osnovnoj školi u Zrenjaninu jedan učenik je prijetio ubistvom svojim učiteljima pa je naravno odmah intervenisala policija a priveden je učenik i roditelji. Ono što se može zaključiti je to da su djeca vođena masakrom Koste K. pa je kod jedne djevojčice pronađen i spisak uenika. Javnost je u šoku ali i ogorčena jer je svakli dan neki novi incident, a ono što je najgore jeste da su to u pitanju djeca i to ispod 13. godina što se d ovodi do zaključka da su pričama da im se ništa ne može do 14. godine to i iskoristila.

 

Oglasi