All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

NOVI MUZEJ SLAVNOG SLIKARA

loading...

NOVI MUZEJ SLAVNOG SLIKARA – novi muzej predstavlja dodatak kolekciji umjetničkih djela Salvadora Dalija izvan Španije


Američki institut za arhitekturu ima svoj centar u prepoznatljivom kompleksu “Florida Architecture of the Last 100 Years”, a ovaj muzej je uvršten u 20. najlepših muzeja na svijetu, dok je Michelin Guide prva institucija na listi koju trebate posjetiti kada se zateknete na američkom jugu. U njihovom posljednjem projektu izazovi koji su postojali uključuju stvaranje veoma pristupačne, ikonične zgrade koja može simbolizirati rad španskog slikara.

Ovaj “sef” u sebi čuva kolekciju više od 2.000 predmeta i pruža im zaštitu od potencijalnih uragana pete kategorije i nekih od najlošijih vremenskih uslova koji se mogu desiti na planeti. Dizajn otvara svoje betonske zidove od 18 inča staklenim geodetskim strukturama slobodne forme koje intrigiraju posjetioce, dok propuštaju dnevnu svjetlost i pogled na zaliv u javne površine. Visoka Enigma geodetska stakla, kao i Iglo konstrukcija, napravljeni su od 1.062 talasastih staklenih panela, od kojih ne postoje dva potpuno ista.

Izlivano na mjestu, skulpturalno stepenište vodi posjetioce u galerije smještene na prvom spratu. U cjelokupnom galerijskom prostoru, crni gips konusno fokusira prirodnu svjetlost na sedam velikih remek djela, osvjetljavajući slike sa UV filtriranim dnevnim svjetlima unutar kuratorskih stalaka. Dali Museum ima veliki broj posjetioca, daleko veći od prethodne ustanove koja je otvorena 2011. godine.

Tags: , , ,

Related posts

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA

loading... UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA – novi dekori unutrašnjih vrata proširuju mogućnosti za opremanje...