Novak Đoković se smatra najboljim teniserom u svijetu. Postigao je nevjerovatne rekorde s kojima će se malo ko drugi u skorije vrijeme oborit. Mnogi ljudi čak tvrde da on nadmašuje i Federera i Nadala u nivou vještina. Iako su trojica igrača učestvovala u legendarnom takmičenju tokom godina, čini se da je Đoković jedini koji se još uvijek takmiči na najvišem nivou jer se njihova era bliži kraju.

 

Novak se plasirao u polufinale Grand Slam turnira Rolan Garos i suočiće se sa izuzetnim mladim Špancem Karlosom Alkarazom. Međutim, za razliku od njegovih prethodnih mečeva, Novakoj va porodica je bila odsutna sa tribina da ga podrži. Nedavno su mu u posjetu došla djeca Stefan i Tara bez majke i to u pratnji dadilje. Novak je odlučio da napravi pauzu od svog teniskog rasporeda i provede kvalitetno vrijeme sa svojom djecom. Vodio ih je da gledaju fudbalsku utakmicu Pari Sen Žermena, gdje su imali priliku da upoznaju istaknute fudbalere kao što su Masi Mbape i Nejmar. Stefan i Tara su čak i dresove kupili na poklon.

 

Novak se obratio medijima i otkrio da je imao zadovoljstvo da prvi put sretne i Mesija i Mbapea. Pozdravili su ga prije nego što su krenuli u svlačionicu. Stefan je veliki obožavatelj Mesija, dok Tara sport ne prati pomno. Međutim, ona zna ko je Nejmar. Tara je bila uzbuđena što je upoznala oba igrača, ali je bila malo stidljiva kada su ih predstavili. Novakovi klinci su bili oduševljeni što su imali priliku da upoznaju ove sjajne fudbalere.