Haotična scena odigrala se u srcu Beograda, tačnije u Knez Mihailovoj ulici, kada je pljusak novčanica iznenada pao sa vrha zgrade na popularnom šetalištu. Pješaci su bili zatečeni, a neki nisu mogli da vjeruju u ono što vide, dok su drugi pokušavali da sakupe što više novčanica. Kako prenosi Blic, ostaje nejasno da li su novčanice autentične ili falsifikovane, a razlog za što su bačene ostaje misterija. Ipak, incident je ostavio Beograđane zaprepašćenim, a video koji prikazuje bizarnu pojavu brzo je privukao veliku pažnju na društvenim mrežama.

 

Kao posljedica događaja, pojedinci su se počeli razilaziti u raznim smjerovima, zatečeni neočekivanom prirodom situacije i motivirani željom da zaplijene što više novčanica. Nekoliko pojedinaca je izvadilo svoje pametne telefone kako bi dokumentiralo ovu izvanrednu pojavu. Dok se nekolicina smijala i dijelila svoja iskustva sa svojim poznanicima na platformama društvenih mreža, drugi su se koncentrirali na prikupljanje što više novčanica koje su pljuštale odozgo. Ovaj zapanjujući spektakl brzo je privukao pažnju lokalnih medija, a ubrzo su stigli i novinari koji su trenutak uhvatili kamerom. Na snimku se vidi kako ljudi nestrpljivo grabe za novcem, a lica im sijaju od uzbuđenja i radosti.

 

Pojava ovog neočekivanog događaja izazvala je različite reakcije ljudi. Dok su neki pojedinci kritizirali čin rasipanja novca i smatrali ga nepotrebnim iskazivanjem arogancije, drugi su prihvatili trenutak i iskoristili priliku da se prepuste neočekivanom poklonu od sudbine. Bez obzira na lična mišljenja, ovaj incident je ostavio dubok utisak na one koji su mu svjedočili iz prve ruke ili čuli za njega preko drugih. Bez obzira na autentičnost i motive bacanja novčanica, to je bio rijedak trenutak koji će se nesumnjivo prepričavati i pamtiti u gradu godinama koje dolaze.