Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu donijeo je riješenje o produženju pritvora ocu mladom počiniocu tragičnog ubistva u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. Ovom odlukom je dozvoljen maksimalni period pritvora od 30 dana. Opravdanje za produženje pritvora proizilazi iz prisustva izuzetnih okolnosti koje ukazuju na veliku vjerovatnoću da će okrivljeni ponoviti krivično djelo ako bude pušten na slobodu u bliskoj budućnosti. Takođe, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni počinio teško krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora preko deset godina. Način na koji je zločin izvršen i težina njegovih posledica izazvali su široku zabrinutost javnosti, potencijalno ugrozivši pravično vođenje krivičnog postupka, zvanično je saopštio ugledni Viši sud u Beogradu.

 

Na odluku donijetu u vezi sa ovim predmetom može se izjaviti žalba krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu. Žalba se može podnijeti u roku od tri dana od dana prijema rješenja, navodi se u zvaničnom saopštenju Višeg suda. Vrijedi napomenuti da je otac trinaestogodišnjeg dječaka, koji je odgovoran za ubistvo u osnovnoj školi 3. maja, uhapšen istog dana kada se gnusni zločin dogodio i od tada je u pritvoru. Tragična i uznemirujuća priroda ovog incidenta, u kojem je mladi adolescent odnio živote više pojedinaca u okvirima jedne obrazovne institucije, izazvala je šokove u cijelom regionu. Vijest o ovom zastrašujućem događaju brzo se širila, što je rezultiralo talasom tuge, ljutnje i nevjerice.

 

Pojava ovako zločina u školskom okruženju ima nevjerovatno dubok i dalekosežan učinak na emocionalno i društveno tkivo cijele zajednice. Pojedinci su ostavljeni u stanju šoka, bore se s neshvatljivošću kako se tako užasan događaj mogao odvijati, što je potaknulo mnoštvo istraga o različitim elementima koji su mogli odigrati ulogu u dovođenju do ovog tragičnog ishoda. 

 

Oglasi