Nostradamus, poznati prorok, dao je nekoliko predviđanja za 2024. godinu – koja odgovara Godini Zmaja na osnovu kineskog zodijaka.

Nostradamus, francuski astrolog i ljekar iz 16. stoljeća, poznat je po svojim proročkim katrenima koji su navodno predviđali budućnost. Dok je legitimnost ovih predviđanja tema debate, ona izazivaju radoznalost i interesovanje ljudi širom sveta stotinama godina. Nostradamusova predviđanja pokrivala su širok spektar tema, uključujući prirodne katastrofe, političke potrese i velike istorijske događaje. Unatoč dvosmislenosti i nejasnoći njegovih proročanstava, mnogi i dalje vjeruju u njihovu točnost i nastavljaju ih proučavati i tumačiti do danas.


Prema predviđanjima Nostradamusa, 2024. godine će se Putinovo rukovodstvo suočiti sa svojom sudbinom tokom Godine zmaja, suočavajući se i sa izazovima i sa prilikama. Osim toga, očekuje se da će kinesko širenje globalnog dosega omogućiti uticaj bez presedana, potencijalno čak i nadmašiti druge supersile. Područje medicine će doživjeti revolucionarne promjene, posebno u području umjetnih organa, koje bi mogle fundamentalno promijeniti način na koji se transplantacije izvode. Također se predviđa da će rast umjetne inteligencije biti eksplozivan, s potencijalom da transformiše različite industrije i uvede eru tehnoloških čuda. Konačno, Zapadna Evropa će svjedočiti pojavi magnetskog mladog lidera čiji će uticaj odjeknuti u geopolitičkom pejzažu.

U 2024. spekuliše se da će Putinovi politički manevri uključivati ​​složeni ples sa zmajem.
U tekućoj godini postojanje zmajeva nije ograničeno samo na stranice izmišljene literature. Oni su takođe predstavljeni u astrološkim kartama koje imaju potencijal da utiču na odluke globalnih lidera. Čini se da je Putin spreman da prihvati svoju sudbinu tokom ove godine zmaja. Hoće li uspješno savladati prepreke koje mu se nalaze ili će podleći vrelini zmajevog vatrenog daha? Kosmička plesna karta je postavljena, a svijet čeka suspregnutog daha, prenosi citymagazin.si.

Sveobuhvatno putovanje kroz kinesku istoriju moglo bi imati različite oblike, ali jedan zajednički element nesumnjivo bi bila posjeta Kineskom zidu. Ovaj kultni orijentir služi kao svedočanstvo bogate kulturne istorije Kine i njene sposobnosti da se snažno suprotstavi nedaćama. Danas se Kina pojavila kao globalna supersila sa ekonomijom koja je konkurentna onoj u Sjedinjenim Državama. Njegov politički utjecaj i kulturni izvoz osjećaju se širom svijeta, od najnovijih tehnoloških dostignuća do bogate umjetničke tradicije. Od Velikog zida do danas, Kina je prešla dug put na svom putu do globalne dominacije.
Kina je izazvala popriličnu pometnju, i to ne samo svojom ukusnom kuhinjom dim suma. Njihov utjecaj na globalnoj razini ubrzava se brzim tempom, uporedivim s utjecajem slučajno prolivene šolje zelenog čaja.

Nagađao je čak i Nostradamus da bi Kina mogla biti sljedeća velika svjetska sila. Ostaje pitanje da li će se Kina afirmisati kao istaknuta globalna ličnost ili će umjesto toga dati prioritet negovanju međunarodnih partnerstava. Budućnost kineske putanje ostaje zagonetna, slična neotvorenom kolačiću sudbine.
Budućnost štamparstva leži u sposobnosti stvaranja organa, jedan po jedan.
Mogućnost svijeta u kojem 3D štampači mogu proizvesti potpuno nove jetre jednako lako kao jutarnje novine nije van domašaja. Zapravo, do 2024. takva medicinska otkrića mogu postati stvarnost zahvaljujući Nostradamusovim napretcima. Budućnost transplantacije organa može biti jednostavna kao odabir predloška, ​​klik na dugme ‘štampaj’ i presto! Svježe odštampano srce je spremno za upotrebu.
Umjetna inteligencija je brzo postala sveprisutna u našem svakodnevnom životu, od korisnih pametnih asistenata koji nam pomažu u svakodnevnim zadacima do složenijih sistema koji pokreću poduzeća i industrije.  To označava početak nove ere u tehnologiji, gdje umjetna inteligencija nadmašuje trivijalnost pitanja Siri o vremenu. Nostradamus je predvidio budućnost u kojoj inovacije koje pokreće umjetna inteligencija nisu samo inteligentne, već i revolucionarne.

U živopisnim avenijama zapadne Evrope postoji proročanstvo da će se pojaviti mladi vođa. Kombinujući elokvenciju Šekspira sa magnetizmom savremenog uticajnog, Očekuje se da će ova osoba uticati na mase i revolucionirati politički pejzaž. Hoće li oni biti vjesnik optimizma u eri preokreta ili katalizator neočekivane transformacije ostaje da se vidi. Samo će vrijeme otkriti odgovor.

Oglasi