Bogati i slavni često biraju luksuzne jahte kao preferirano okruženje za organizovanje ekstravagantnih zabava širom svijeta. Ova okupljanja konstantno predstavljaju prisustvo prekrasnih žena, često angažovanih da obezbjede zabavu i prate goste na ovim ogromnim jahtama. Iako ovo može izgledati kao glamurozno i ​​poželjno zanimanje, stvarnost je sasvim drugačija. Tri žene zaposlene u industriji zabave dijele svoja iskustva iz prve ruke o tome šta se zaista događa iza zatvorenih vrata ovih raskošnih jahti. Svi se slažu da imućni pojedinci koji prisustvuju ovim zabavama doživljavaju ih kao potrošnu robu koja se može kupiti i odbaciti po volji. Nažalost, ovakav način razmišljanja često dovodi do situacija u kojima su žene izložene neželjenim napretcima, pa čak i fizičkim ozljedama. Jedna žena prepričava svoju ličnu priču da ju je napao pijani milijarder dok je radila na jahti.

 

Bila je jedna od tri Britanke koje su smatrale da je plaćena za zabavu imućnih pojedinaca na luksuznim jahtama posao iz snova. Sarino putovanje počelo je kada se preselila u Dubai 2021. godine kako bi fotografirala katalog kupaćih kostima. Dok je radila na setu, prišla joj je kolegica manekenka koja joj je pružila priliku da zaradi novac provodom na ogromnoj jahti. Ponuđena plata od 600 funti (što odgovara otprilike 700 eura) za pet sati rada bila je primamljiva. Događaj je organiziran za renomiranu osobu, a njihovi zadaci su bili druženje, ples, druženje i poziranje u bikiniju.

 

Sara se osjećala kao poznata osoba i bila je uzbuđena što je učestvovala. Međutim, ubrzo je otkrila da je to potpuno drugačiji svijet, skriveni svijet kojeg većina ljudi nije svjesna. Brzo je shvatila da je glamur kojem je svjedočila samo fasada i htjela je upozoriti druge na ne baš glamuroznu stvarnost. Privlačnost svega toga bila je sveobuhvatna. Za samo sedam sati mogao sam zaraditi do 1000 funti (što odgovara 1170 eura). Na tim skupovima uvijek je bilo više žena nego muškaraca. Naučila sam da postavljam jasne granice i stalno naglašavala da nisam ovdje da bih bila kupljena ili prodata; sve je bilo samo za uživanje. Lični trener Pipa (28) podsjetio je na glavno pravilo ovakvih događaja.

 

“Ono što se dogodi na jahti, ostaje na jahti.” Zatim je objasnila kako je završila u ovoj priči. Tokom profesionalnog snimanja na Ibici 2022. godine, prišao joj je predstavnik kompanije za luksuzne jahte i ponudio joj da plati zabavu. Objasnio je da sve što treba da uradite je da izgledate dobro u bikiniju, sunčate se i unesete glamur na zabavu. U početku sam okljevalja oko ovog prijedloga; zvučalo je previše dobro da bi bilo istinito. Bojala sam se da ću biti pogrešno shvaćena kao pratnja, ali me je on uvjeravao da to nije namjera i naglasio stroga pravila koja se poštuju na jahti – navodi se u njenoj izjavi.

Oglasi