Iva Grgurić postala je poznata nakon što je pobijedila u trećoj sezoni Zadruge. Tokom svog boravka u rijaliti programu, govorila je o svojoj ličnoj priči i romantičnoj vezi sa starijim muškarcem, što je izazvalo negativne reakcije gledalaca koji su je optuživali da je finansijski vođena i da je “sponzoruša”. Kružile su čak i neosnovane glasine da se bavila prostitucijom. Uprkos maltretiranju drugih takmičara, uspjela je da pronađe ljubav sa Stefanom Karićem, a kasnije i Filipom Đukićem, iako njihova veza nije dugo potrajala nakon što je napustila šou.

 

Trenutno je u vezi sa sa Nemanjom Petoševićem, a otišla je čak i do toga da otkrije svoje težnje da prihvati majčinstvo i organizuje grandioznu svadbenu ceremoniju. Međutim, internetom kruži nedavno objavljena izjava koju je dala u tok šou Milana Popovića, u kojoj je otkrila njena iskrena otkrića o temeljima njene veze sa pomenutim gospodinom, koja se pretežno vrtjela oko finansijske pomoći. Pojašnjavajući svoj stav, objasnila je da se u ranim dvadesetim godinama susrela sa situacijom da je tražila finansijsku podršku, iako to nije bilo povezano sa bilo kojim oblikom nedozvoljene aktivnosti, poput prostitucije. Umjesto toga, uporedila je to sa načinom na koji roditelji brinu o svojoj djeci, ističući da joj je dotični muškarac pružio ruku pomoći u njenoj nevolji.

 

Međutim, bilo je i onih koji su pogrešno shvatili situaciju. Slično kao što pojedini pojedinci imaju pristalice koji im šalju novac, ona je primala i novčanu pomoć, iako je ostala u tajnosti. Lako je pretpostaviti i izmisliti činjenice. Trenutno je fokus na njenim individualnim aktivnostima. Priznala je da je otkrivanje te informacije bila nemudra odluka, ali je iza toga imala motiv. Taj motiv je na kraju doveo do njenog trijumfa kao pobjednice Zadruge.