Današnji članak vraća nas 90 godina unazad, u vrijeme kada je muzika u pojedinim krajevima dostigla svoj zenit.

Sve što je uslijedilo bilo je komercijalno, a sada smo svjedoci prolaznih topova na top listama koji nestaju u mraku. Jedno od najprepoznatljivijih imena iz tog doba je Tatjana Kamerun, ranije poznata kao MatejaÅ¡, koja je poznata po svojim hitovima “Hajde da poludimo ove noći”, “Moj mali je opasan” i “Nemam prava na mene. ” 1990. predstavljala je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije sa svojom najpoznatijom pesmom “Let’s go crazy”, gde je kanalisala duh i šarm Merilin Monro. Nakon rata, Tajići se povukla iz muzičke industrije i preselila se u Ameriku da nastavi školovanje. Tamo je upoznala ljubav svog života, pijanistu i kompozitora Metjua Kameruna, koji je nažalost preminuo pre tri godine. Trenutno živi u Americi sa svoja tri sina i autorka je autobiografije koja je nedavno objavljena.

Kada je Tajica imala 17 godina, gostovala je u pesmi “Sedamnaest godina” Harija Mata Harija, što je bio njen najznačajniji muzički nastup. Godine 1989. udružila se sa kompozitorkom Zrinkom Tutić kako bi kreirala pjesme za svoj debi album. TajĆi je pobijedila na natjecanju Jugovision u Zadru 1990. godine sa svojim hit singlom “Hajde da ludujemo”. Njen nastup, koji je uključivao pokrete rukama koji podsjećaju na Marilyn Monroe i Barbie, te ružičastu haljinu, pohvalili su ne samo televizijske stanice, već i publika koja joj je priredila ovacije. Njen prvi album, “Let’s go crazy”, objavljen je nakon nastupa, izazvavši ludilo uzbuđenja među publikom svih uzrasta, posebno tinejdžerima.

Tajina istaknutost u muzičkoj industriji porasla je do vrhunca, što ju je učinilo jednom od najtraženijih pjevačica u bivšoj Jugoslaviji. Na svom poslednjem albumu snimila je brojne hitove, uključujući “Dve zvezdice”, “Mala moja je opasna”, “Kad mrziš i voliš” i “Nemaš pravo na mene”. Tajići je muzičar od svoje četvrte godine, a njen uspjeh je vrhunac dugogodišnjeg vrijednog rada. Sa 17 godina pobijedila je na zagrebačkom festivalu sa svojom pjesmom “Kristalna noćĆ” koja ju je gurnula u centar pažnje. Tajin cilj je oduvek bio da stvara prelepu muziku koja će ljudima uveseljavati živote, ali nije bila spremna za ogromnu slavu koja je došla sa 19 godina. Uprkos nedostatku resursa, emocionalne podrške i smernica da se izbori sa svojom novopronađenom slavnom ličnošću statusa, Tajići ne žali što je napustio muzičku industriju.