Nedeljko Bajić Baja je tokom svoje karijere s velikom pažnjom čuvao svoju privatnost, nalik na način na koji zmija skriva noge.

U javnosti se saznaje da je do 2018. godine bio u braku sa Ivanom, koja je bila mlađa od njega 19 godina. Ivana je debitovala u njegovom spotu “Mokra do kože”, a par je imao dvoje dece. Iako je njihova romantična veza okončana, bivši partneri nastavljaju da održavaju srdačnu vezu, a deca su ostala sa majkom.

Novinari su nedavno posetili zgradu na Banovom brdu u kojoj se godinama nalazi Bajin stan. Svrha  posjete bila je da utvrdime da li je bilo promjena u njegovom romantičnom statusu, te da li je još uvijek slobodan ili ne.

Bajini poznanici imali su obilje informacija o neuhvatljivoj pevačici, koja se retko pojavljuje u javnosti. Prvo su iz medija saznali da je oženjen, ali njegova supruga i djeca nikada nisu viđeni u javnosti.

Baja je prijatan komšija sa kojim nikada nismo imali problema. Iako je pomalo ekscentričan i zagonetan, čini se da je to dio njegovog identiteta. Unatoč tome što je u našoj zajednici živio dosta vremena, tek smo nedavno kroz novinski članak otkrili da je prošao kroz razvod prije otprilike godinu dana. Njegovu ženu ili djecu nikada nismo vidjeli u blizini, a jasno je da nisu živjeli na istoj lokaciji. Nejasno je šta se tačno dešava sa njegovom porodicom; neki nagađaju da ih je možda preselio u Beč ili Bosnu, gdje posjeduje imovinu. Međutim, nema konkretnih dokaza koji bi to potkrijepili. Baja je prilično aktivan i uživa u raznim sportovima i fizičkim aktivnostima. Prema riječima jednog našeg sumještanina, pjevača koji živi u blizini, nastoji voditi zdrav način života.

Komšinica je napomenula da ga nikada nije vidjela sa porodicom. Umjesto toga, viđala je samo muškarca koji godinama dolazi u Baju, a koji je često u društvu druge osobe. Čini se da ga ova druga osoba vozi tamo gdje god treba. Komšinica ih je posmatrala i uveče i ujutru budući da rano ustaje. Međutim, o njemu ne može reći ništa negativno, jer on ne pravi probleme. Komšinica je takođe napomenula da se osoba na koju ona misli povukla iz emisije, ali ima dobre pesme koje deca vole. Osim toga, posjeduje mali restoran u blizini u kojem provodi većinu vremena sa svojim prijateljima. Ako komšinica propusti poziv, ona ga ljubazno nazove.

U intervjuu za Kurir, Baja je istakao da svoju porodicu nikada nije skrivao od očiju javnosti. On je jednostavno odlučio da ih ne dovede u centar pažnje. Kao roditelj, često sam se pitao kako dijete može da se sakrije. Moj sin Marko bliži se drugom rođendanu, a za samo nekoliko dana u našu porodicu ugostimo i devojčicu Milicu. Čini se da su o meni napisani brojni članci, svi zasnovani na pričama i nagađanjima. Niko se direktno nije raspitivao o mom privatnom životu, a ja nisam davao nikakve javne izjave o tome. Nažalost, čini se da mnoge ljude istina ne zanima. Nisam zabrinut za svoje fanove, jer oni već posjeduju potrebne informacije o meni. Nemam želju da se raspravljam sa pojedincima preko medija – to nam je Baja ranije jasno stavio do znanja.
(Kurir.rs)

Oglasi