NESVAKIDAŠNJA ARHITEKTURA: Pogledajte zgradu u Grčkoj sa providnim fasadama!

Da li ste ikada čuli za novi hit u svijetu, providne fasade? Izgledaju poput bijelih tkanina koje služe za reflektovanje svjetlosti ali su tu i da štite vašu kožu od UV zraka koje su dosta štetne za kožu. Danas ćemo vam pokazati jedan dom u Grčkoj koji upravo sadrži ove providne fasade. Zavjese od metala i bijele tkanine su idealna kombinacija koja tokom noći ima poseban sjaj.

Ovaj novi hit se pojavio početkom ove godine, prvi ko se usudio da ga isproba je arhitektonski studio zvan ”314 Architecture studio” koji su to testirali na jednoj zgradi koja se nalazi u Atini, Grčkoj.

Ova zgrada se zobe Cofru i prilikom postavljanja ovih providnih fasada nije žrtvovana grčka arhitektura niti je zanemarena, čak su je i istakli sa ovim načinom uređenja. Ovaj dom ima svoj prepoznatljiv izgled ali je ipak savremen.

Ova zgrada ima čak 300 metara kvadratnih i građena je krajem 70-tih početkom 80-tih godina prošlog vijeka. Zgrada je veoma jednostavnog izgleda i građevine, njen svijetli dizajn odbija sunčeve zrake što je dobro pogotovo tokom ljeta i toplih dana.

Pogledajte savremeno uređenje ove zgrade.

Oglasi