NESVAKIDAŠNJA ARHITEKTURA – kuća u kući !

Trenutak kada kuća postane dom je taj kada vas osvoji svojom prijatnom atmosferom, praktičnim rasporedom ili interesantnim izgledom . “Kuća u kući” je veoma neobičan projekat arhitektonskog biroa “Marc Koehler Architects” koji je prvenstveno zamišljen kao investicija za Markovu majku.

dizajnidom4

dizajnidom5

 Zbog interesantnog dizajna kuće koji ju je opčinio, majka arhitekte je rješila da je zadrži i pretvori u svoj novi dom, kućnu kancelariju i slikarski atelje .Prostorni raspored kuće je nastao  kombinovanjem tri zatvorena volumena različitih namjena i zajedničkih prostorija između njih. Zajedničke prostorije formirane su upravo plafonima i zidovima tih zatvorenih volumena , tako da se u spiralnom nizu naizmjenično redaju privatne i otvorene prostorije.

dizajnidom6

dizajnidom7

Ulaz u kuću smješten je u prizemlju koje sadrži i ostavu u toalet. Klizna vrata vode do velike dnevne sobe sa kuhinjom i trpezarijom koje povezuju terase smještene sa obje strane kuće. Dinamično stepenište sa platformama i stepenicama nudi dovoljno  prostora za rad, čitanje ili opuštanje.

Oglasi