Vjerujemo da je se svakoj domaćici barem jednom desilo da stavi prljav veš u mašinu za veš i tek tada primjete da nemaju ili da im je nestalo deterdženta ili praška za pranje. Međutim ukoliko slučajno shvatite u posljednjem trenutku da vam je ponestalo praška za veš ili deterdženta nemojte odmah paničiti. U nastavku današnjeg članka mi vam donosimo nekoliko tako reći SOS trikova i ideja za efikasno pranje veša.

 

 

Mješavina sode bikarbone i sirćeta
Naime, ovaj spod sode bikarbone i sirćeta preporučuje se za čišćenje i pranje mnogih površina u domaćinstvu i to vjerujte nam nije bez razloga. Ova mješavina , ova dva sastojka sode bikarbone i alkoholnog sirćeta vrlo je efikasna i znatno bezbjednija varijanta od teških hemikalija za održavanje higijene. Potrebno je samo sa naspete pola šoljice sode bikarbone prije pranja a zatim kad pokrenete ciklus za ispiranje naspite pola šoljice sirćeta čime dobijate i prirodni omekšivač.

 

 

Mješavina sode bikarbone i limunovog soka
Ukoliko nemate alkoholnog sirćeta ali imate limun u kući onda nemate problem. Naime, isto postupe sa limunovim sokom kao u predhodnom triku s time što možeze utrljati malo limuna po tvrdokornim flekama za bolji rezultat.

Tečnost za pranje suđa
Deterdženti za pranje suđa mogu se koristiti i za pranje veša koji ne zahtjeva posebnu njegu ,kao što je obojeni veš. Kkao bi izbjegli previše mjehurića i pjene u mašini sipajte deterdžent pomiješan s malo vode u bocu s prskalicom pa poprskajte veš u bubnju.

Šampon
isto kao i deterdžent za pranje suđa šampon možete iskoristiti i za pranje veša ali važno je voditi računa da puno ne pjeni pa sipajte malu količinu i dodajte alkoholno sirće.