NEOBIČNO ALI MODERNO: Vrhunski uređen dom u starom mlinu!

Velika Britanija je poznata po svojim sofisticiranim, klasičnim građevinama koje imaju svoj unikatan izgled ali i historijski značaj. Velika Britanija je također u zadnjih par godina progresivno počela da se bavi izgradnjom neobičnih građevina koje su itekako privukle pažnju interneta i medija.

Jedna firma pod nazivom ”Beech Architects” uspjela je da potpuno transformiše vjetrenjaču staru preko 125 godina u komotan, moderan dom! Ovaj neobičan dom je smješten u Sufolku i glavna je atrakcija okoline.

Ovaj dom koji je visok 18 metara tj. redizajnirani stari mlin ima dvije spavaće sobe, kuhinju sa trpezarijom i kupatilo. Također posjeduje i zanimljivu kupolu koja pruža nevjerovatan pogled na pejzaž iz ove rularne okoline. Ovaj mlin je izgrađen davne 1890. godine i imao je ruiniran izgled koji je propao prilikom godinama korištenja.

Na ideju ovog projekta sjetio se sam vlasnik ovog imanja te je zatražio stručnu pomoć dizajnera i arhitekti iz ove firme. Oni su obavili, kao što vidite, izuzetan posao!

 

Oglasi