NEOBIČAN DIZAJN: Uređenje spavaće sobe sa staklenim zidovima!

Zadnjih par godina, sve više i više se praktikuje uređenje stana sa otvorenim planom koji ima veoma malo zidova ili pregrada. Pogotovo kada je riječ o zidovima i pregradama, stakleni zidovi su postali ogroman hit prošle godine i ove godine kao i slijedeće će se sigurno moći pronaći u još dosta domova.

Stakleni zidovi posebno dobro se uklapaju u stanove male kvadrature koji generalno ne zauzimaju mnogo prostora ali i ne izgledaju kao ogromna pregrada koja će zauzeti mnogo prostora i kvadrata. Stakleni zidovi bolje funkcionišu i izgledaju od različitih alternativnih pregrada koje ljudi koriste poput zavjesa, šper ploče ili plastike.

Ovi ”zidovi” se koriste kako bi odvojili određenu prostoriju od ostatka stana. Staklo svakako daje domu savremen i futurističan izgled a pri tome graniči lični prostor od zajedničkog. Samim ovim staklom, prostorija će biti na neki način vizuelno izdvojena ali će stan također da izgleda veće i ljepšte.

Danas ćemo vam pokazati par primjera staklenih zidova i njihove primjene u spavaćoj sobi, izgledaju fenomanelno te vas izazivamo da i sami pokušate nešto ovakvo u svom domu!

 

Oglasi