NEOBIČAN DIZAJN NAMJEŠTAJA – svi se ponekada susrećemo s nedostatkom dostupnog prostra za odlaganje stvari

Bruklinska firma UM Project koja se bavi proizvodnjom namještaja, iskoristila je plastične cjevaste ambalaže, šivani tekstil i oblikovani beton da bi kreirala kolekciju fantastičnih elemenata za odlaganje koji pomalo djeluju kao da su došli s drugog svijeta.

Piece A
Konstrukcija od javorovog drveta Piece A komada iz zbirke umotana je u slojevite cijevi od plavih vlakana. Ovaj namještaj ima motoriziranu gornju stranu koja se podiže, a kreirana je od sjajnog aluminija da bi se uklapala u lakirani izgled MDF vrata.

Piece C
Na sličan način, aluminijski okvir police Piece C prekriven je fenolnim cijevima, tj. jednom vrstom laminantne plastike.

Piece B
Livane betonske police sa okruglim rubovma postavljene su unutar lakirano bijelog MDF rokvira, smještenog na cijevastim nogarama kako bi zajedno formirali Piece B. vrata od reflektujućeg nehrđajućeg čelika na prednjoj strani komode imaju polukružna otvaranja umjeto rukohvata.

Piece F
Prednja strana Piece F komada rađena je od rešetkasto pletenog korijana i za razliku od ostalih elemenata kolekcije, sadrži horizontalan oblik sa crnim aluminijem i drvenom ladicom.

Oglasi