Aleksandra Prijović, pjevačica, osvojila je publiku svojim prepoznatljivim stilom. Brojne pjevačice žele slijediti sličan put karijere kao i ona, ali nemaju svi dovoljno sreće. Njeni rani počeci nikada ne prestaju da fasciniraju mnoge. U početku je stekla slavu kroz takmičenje “Zvezde Granda”, a od tada je krenula potpuno drugom putanjom. Trenutno je među najtraženijim pjevačicama u Srbiji, a njen izuzetan uspjeh je evidentan. Naime, njen koncert u Beogradskoj areni rasprodat je u rekordnom roku, što je dovelo do zakazivanja još dva rasprodata nastupa. Bez sumnje, Aleksandra živi san koji dijele mnogi pojedinci iz industrije zabave. Međutim, iako su njena dostignuća naširoko cijenjena, postoje i kritičari koji dovode u pitanje njenu odluku da napusti školovanje u potrazi za pjevanjem.

 

Aleksandra je rođena u Somboru 22. septembra 1995. godine, ali je odrasla u Belom Manastiru, Hrvatska. Svoj muzički talenat naslijedila je od bake i majke Borke, koje su takođe bile talentovane pjevačice. Tokom svojih ranih godina redovno je nastupala na društvenim skupovima i događajima. Sa 13 godina uspješno je snimila dvije pjesme, “Majko” i “Boli svaka tovoj reč”. Njen najveći hit “Kasno je za nas” objavljen je 2015. Sa 14 godina počela je da učestvuje na takmičenju “Zvezda Granda” gdje je stekla priznanje za izuzetan vokalni domet. Nakon takmičenja, njen prvi singl doveo ju je do zvijezde i otvorio joj brojne mogućnosti. Prijovića je dala prioritet kvalitetu svoje muzike i spotova, ulažući mnogo u svoju karijeru. Shodno tome, prešla je sa izdavanja pojedinačnih pjesama na produkciju visokobudžetnih albuma. Nažalost, zbog zahtjevnosti u karijeri, zapostavila je školovanje i preostala je još samo jedna godina do završetka srednje škole koju je ostavila nezavršenom.

 

Mnogi ljudi imaju planove za svoje živote, ali ponekad se pojave neočekivane situacije. Osnovno školovanje uspješno je završila u Belom Manastiru i bila je izuzetan učenik. Međutim, zbog nepredviđenih okolnosti nisam mogao da završim četvrti razred nakon završena tri razreda druge gimnazije. Kada se tvoj životni san, poput mog da postaneš pjevač, konačno ostvari, sve ostalo postaje manje važno. Žao mi je što sam napustio školu, ali česta putovanja na takmičenja u Beograd otežavala su mi da se fokusiram na studije. Aleksandra Prijović, koja je završila samo tri razreda srednje škole, priznaje da se stidi što nije završila četvrti razred. Ipak, odlučna je da završi školovanje. Pjevačica razumije važnost fizičkog izgleda za uspjeh na sceni, zbog čega je podvrgnuta raznim kozmetičkim zahvatima, poput povećanja grudi, usana, zuba i manjih korekcija lica.

 

Oglasi