All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

NEKOLIKO PRIJEDLOGA ZA LJEPŠE TRPEZARIJE

loading...

NEKOLIKO PRIJEDLOGA ZA LJEPŠE TRPEZARIJE – one su važan dio naših domova

Šta treba uraditi ako vaša trpezarija odskače od vaše vizije i ostatka vašeg doma, i ne kreira baš opuštenu atmosferu koju želite? Evo par rješenja:

1. Koristite sivu boju
Možda će vam ovo zvučati malo čudno, ali siva boja je pravi hit. Ona ne zahtijeva puno pažnje, dok u isto vrijeme izražava svoje prisustvo, a svakoj prostoriji u kojoj se koristi pruža sjajan i harmonični izgled.

18a

 

2. Miješajte visoko i nisko
Kombinacija regalnih stolica s visokim leđima sa par nižih stolica može kreirati unikatni ambijent koji će pozvati vaše goste na tretman opuštanja.

3. Akcentirajte nježno plavim komadima
Plava keramika može da dadne osjećaj topline svakoj sobi. Njene umirujuće boje tradicionalno su zaboravljene utrpezarijama.

14a

 

5. Stakleni i metalni lusteri
Osvjetljenje u trpezariji preživjelo je preokret!  Moderni lusteri  stilski su te puni karaktera, a kombinacija stakla i metala se uklapa sa svakom mogućom kombinacijom dekora.

17a

 

6. Dodajte mjesto za sjedenje pored prozora
Ukoliko imate mogućnost dodati prostor za sjedenje pored prozora, na taj način ćete dobiti instant opušteni osjećaj u ovoj sobi.

prijedlozi za ljepše trpezarije

 

7. Rustikalni drveni stol
S obzirom na to da je u trpezariji stol ključni komad, on mora biti vaša polazna točka za dekoraciju. Najbolji stolovi suoni  rustikalni i drveni, koji su polirani a koji nisu previše pretrpani.

19a

 

8. Svijetli drveni podovi
Drveni podovi u svjetlijim nijansama vam daju mogućnost kreiranja kontrasta s tamnijim akcentnim komadima i višestrukim bojama dekoracije.

15a

Tags: , , ,

Related posts