Srđan Đoković, otac najpoznatijeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, nedavno je iznio svoje mišljenje o pogrdnim izjavama crnogorskog novinara Nebojše Šofranca nakon poraza njegovog sina u finalu Vimbldona. Razočaranje zbog poraza izazvalo je veliki broj pojedinaca širom svijeta koji gaje animozitet prema Đokoviću, što ih je navelo da se upuste u takmičenje kako bi dodatno omalovažili srpsku tenisku zvijezdu. Teniski entuzijasti u Srbiji nisu bili iznenađeni ovakvim negativnim komentarima novinara i samozvanih “stručnjaka” u zapadnom svijetu, jer su se na ove neopravdane primjedbe već naišli pretražujući internet.

 

Međutim, svi su bili iznenađeni dolaskom ovako sramne prozivke iz susjedne Crne Gore, usmjerene prema Đaku. Novinar Nebojša Šofranac iz Crne Gore pribjegao je sramnoj taktici napada na Đokovića i njegove vjerne pristalice. Šofrancove šokantno neprimjerene izjave ostavile su čitav region u nevjerici. Čak je otišao tako daleko da je navijače srpskog tenisera uporedio sa čobanima, ironično sugerišući da je najveći teniser u istoriji najuspješnija osoba ikada. Šofranac je u svojim objavama na internetu pitao: “Carlitos, koje ste radnje poduzeli da ste nanijeli tako ogromnu štetu? Čini se da ste poduzeli niz nepoštovanja, a možda i nezakonitih radnji. Ne samo da ste uspjeli naljutiti one koji ne razumiju teniski sistem bodovanja, već ste i podstakli mladića da prestane da psuje starca koji će na svojoj stranici iskazati starca?” Nažalost, Šofranac tada nije prestao sa svojim aktivnostima.

 

Španci su Novaku dali novi nadimak, LOAT, što znači njegovih dvanaest poraza u finalima, što je značajan uspjeh u Open eri. Crnogorski novinar ga je označio kao “krajnjeg gubitnika”. Srđan Đoković, otac talentovanog srpskog tenisera, kratko je prokomentarisao njegove kontroverzne ispade. Srđan Đoković se ukratko osvrnuo na ovu temu, izrazivši nadu da će božanska intervencija pomoći nekome u nevolji, jer je to očigledno potrebno. Štaviše, on naglašava važnost razumijevanja pravih namjera iza pisanih izjava. Osim toga, napominje da se njegova porodica ne zadržava na negativnim komentarima i da je navikla na takve situacije.