Priča o Angelini i Richardu Berku, starijem paru, koji su se odlučili za nekonvencionalan način života, izazvala je veliko interesovanje javnosti. Njihov izbor da rasprodaju svoju imovinu i ukrcaju se na doživotnu rezidenciju na brodu za krstarenje ne samo da je zaprepastio ljude već je i motivirao druge da razmišljaju o alternativnim načinima života u mirovini.

 

Anđelin i Ričard, koji obojica imaju strast prema putovanjima, odlučili su da se upuste u ovu avanturu kako bi nastavili putovanja do kraja penzije. Odluku za život na kruzeru za njih se, s obzirom na finansijska ograničenja, pokazala ekonomski isplativijim izborom, jer ih to košta oko 4.700 dinara dnevno, što je manje od onoga što bi potrošili na hipoteku i troškove života da jesu da borave na zemljištu. Umjesto da se vrate na uobičajeni posao, par je odlučio da se osloni na svoju ušteđevinu i prepusti se putovanjima. Uz pomoć programa lojalnosti i iskorištavanja popusta, njihova penziona sredstva su dovoljna za plaćanje putnih troškova i smještaja. Naglašavaju da su osnovne usluge kao što su hrana, zdravstvena njega, čišćenje i pranje veša dostupne po znatno nižim cijenama u poređenju sa penzionerskim ustanovama.

 

Njihova priča na Redditu privukla je pažnju drugih korisnika koji su podijelili slična iskustva. Postoje čak i stariji penzioneri koji se odlučuju za boravak na kruzerima, koristeći pogodnosti putovanja i usluga na brodu. Za neke je ovaj izbor isplativiji od staračkih domova, što im omogućava da kontinuirano istražuju nove avanture seleći se s jednog broda na drugi. Ovaj stil života na kruzeru privlačan je onima koji žude za putovanjima i žele izbjeći monotono penzionisanje. Boravak duži od tri mjeseca rezultira značajnim popustima, što ovo putovanje čini još vrijednijim. Priča o Angelini i Richardu Berku sigurno će inspirisati mnoge druge da razmišljaju o nekonvencionalnom životu u penziji i doživotnom uživanju u putovanju.

 

Oglasi