Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, nedavno je pozvao Željka Mitrovića, vlasnika Pink medija grupe, da razmisli o prekidu emitovanja rijalitija Zadruga. Predsednik smatra da ovakve emisije imaju potencijal da promovišu kriminalno ponašanje i negativno utiču na omladinu Srbije, posebno u svetlu nedavnih tragičnih događaja. Građani Srbije su izrazili zabrinutost u vezi sa potencijalnom štetom koju rijaliti programi mogu da nanesu, a predsednik je tu zabrinutost primio na znanje. Na kraju krajeva, na Pink Media Groupu je da odluči hoće li poslušati savjet predsjednika ili ne.

 

Zadruga, je stekla je ogromnu popularnost i trenutno je u šestoj sezoni na ružičastoj televiziji. Međutim, sadržaj emisije je zabrinjavajući jer se čini da redovno promoviše nasilje. Mnogi smatraju da emisiju treba skinuti sa programa, posebno imajući u vidu da je dostupna ljudima svih uzrasta. Neki čak povezuju emisiju sa nedavnim slučajem ubistva u kojem je 20 ljudi izgubilo život početkom mjeseca.

 

 

 

Mitrović je donio odluku da prekida emitovanje Zadruge i odloži finale za narednih deset dana. Ova odluka donijeta je nakon što je Lepi Mića prije više od mjesec dana napomenuo da bi rijaliti “Zadruga” možda bio ukinut, ali su takmičari bili skeptični i nisu mu vjerovali. Glavnu zvijezdu rijalitija Zvezdan Slavinić, koji ima historiju agresije i osuđen je za ubicu, posebno je iznenadila vijest o ukidanju emisij. To je zato što je svoje uzbuđenje zbog predstojećeg finala Zadruge izrazio u razgovoru sa kolegom Lepi Mićom početkom aprila. Mića je odgovorio da neće čekati ni finale. Na Slavinićevo pitanje kuda idu takmičari, Miljan Vračević je sugerirao da Mića možda ima povlaštene informacije, jer je napuštao imanje da ode kod zubara i možda je nešto vidio ili čuo. Slavinić je ranije izrazio želju da učestvuje u narednim sezonama emisije, pa bi ga otkazivanje vjerovatno jako razočaralo.

Oglasi