Opšte je poznato da je djetinjstvo Seke Aleksić bilo teško. Porijeklom iz Zvornika, popularna folk pjevačica naišla je na niz prepreka koje su joj remetile mir. Razvod njenih roditelja bio je prva prepreka, a potom i izbijanje rata u bivšoj Jugoslaviji, što je pogoršalo situaciju. U ratnim okolnostima, Seka se sa majkom i bratom preselila u Lipolist, selo pored Šapca, gde je i započeo njen put ka uspjehu.

 

Seka Aleksić je imala izazovno odrastanje prvenstveno zbog finansijskih problema sa kojima se njena porodica suočavala. Njena majka nije mogla da podmiri sve troškove, pa je Seka počela svoju pjevačku karijeru sa nepunih 14 godina kako bi pomogla porodičnim finansijama. Seka je odlučila da upiše kurs frizera kako bi umirila majku, koja je bila nezadovoljna njenom odlukom da napusti školu. Njen jedinstveni smisao za modu privukao je pažnju medija kada su u novinama objavljene fotografije sa mature. Ovaj naizgled beznačajan detalj ponovo je postao važan kada je Seka progovorila protiv vršnjačkog nasilja i maltretiranja  Mie, koja je slučajno Romkinja. Seka se oglasila na Tviteru, nudeći da prati Miju na njenoj maturi kao njena pratnja.

 

Seka je u Vrbas donijela veliki buket cvijeća da unese sreću u život jedne mlade djevojke. S njom su bila i dva glumca, Stevan Piale i Ammar Mesić, što je bio dodatni bonus. Ipak, Sekin dolazak privukao je veliku pažnju. Seka je u svojoj poruci izrazila razočarenje u odrasle, navodeći da su svi pali na testu. Seka je napisala: “Mi odrasli smo svi pali na ispitu! Mia je otišla na maturu sa drugarima, nadamo se da će deca biti mnogo bolji ljudi od nas!”