Žene su bile podvrgnute standardima ljepote koji su dugo nametali ideju o tijelu bez dlake. Međutim, postoje poznati pojedinci, poput Lourdes, Madonnine kćeri, koji podržavaju ideju da se dlaci slobodno rastu na različitim dijelovima tijela, smatrajući to sasvim normalnim. Posljedično, sve veći broj žena izlazi iz svoje zone udobnosti i otvoreno razgovara o svojoj prirodnoj kosi. Jedna žena, model po imenu Ejmi, donijela je odluku da privremeno prestane da koristi britvu na zoni bikinija. Putem svog TikTok naloga dijeli video zapise na kojima samouvjereno pozira u bikiniju, ističući svoj prirodni “žbun” umjesto da se fokusira na savršeno njegovan izgled. Amy vjeruje da kosa ne bi bila tu, ne bi rasla na našim tijelima. Inspirisane njenim neustrašivim stavom, mnoge žene pohvalile su manekenku zbog njene samouvjerenosti, a čak su se i neki muškarci složili da i kosa može biti lijepa.

 

Brojni komentari objavljeni su na njene video snimke. Neki od ovih komentara hvalili su njenu cool i atraktivnu ličnost, dok su drugi branili njen izbor frizure, smatrajući je seksi. Bilo je i komentara u kojima se izražavalo divljenje njenom prirodnom izgledu, a neki su čak i doveli u pitanje navike njenog partnera u dotjerivanju. Sama manekenka je podijelila svoju rutinu njege kose za stidne dlake, uključujući šamponiranje, regeneraciju, povremeno stiliziranje i brijanje po potrebi. Prirodnost ovog modela podsjeća na eru 80-ih, kada su pjevačice ponosno pokazivale svoje pazuhe.

 

Međutim, Neneina popularnost je bila gotovo ugrožena zbog njene hrabre odluke da prihvati svoju prirodnost. Na snimku njenog nastupa uživo, njemačka pjevačica se može vidjeti kako nosi široku majicu bez rukava, kako sjedi na ivici bine, ili briše znoj sa čela ili pozdravlja publiku. Vrijedi napomenuti da je upravo ova scena zabilježena na više snimaka i fotografija. Tokom ovog nastupa, Nena je ponosno pokazala svoje neobrijane pazuhe, koji su kasnije postali sastavni aspekt njene karijere i tema koja se nije mogla zanemariti.

 

U svojoj autobiografiji se osvrnula na ovu temu, koja ni nakon svih ovih godina ne prestaje biti tema strasti. Nena piše: „Kao mlada djevojka iz Hagena, željna mira i zaljubljena u Micka Jaggera, kako sam mogla znati da djevojkama ne bi trebalo rasti dlake ispod pazuha? On je znao! Jednostavno nisam imao pojma šta ga čeka da se obrije!

Oglasi