NAPRAVITE SAMI SEBI OKVIR ZA SVOJE OMILJENE SLIKE – ovo je odlična ideja za vas

Evo što vam je sve potrebno:
-Poklopci od teglica hrane za bebe ili bilo kojih drugih
-Karton
-Slike
-Dekorativni papir
-Mali magneti
-Ljepilo
Mi smo  započeli sa korištenjem donje strane poklopca, koja nam je poslužila kao predložak za trasiranje 6 krugova na malom komadu kartona. Zatim, iskoristili smo istu stranu poklopca i precizni nožić kako bismo izrezali i slike.

okvir za slike, uradi sam

Naravno, slike možete izraditi i na običnom papiru ili napraviti kopije da ne biste slučajno upropastili staru sliku koja vam je jako draga. Također, možete  izrezati slike sa oštrim skalpelom ili ih trasirati poklopcima, a potom izrezati makazama, ako ne želite pokušavate rezanje oštrim nožem.

35a 36a

Kada završite s rezanjem, metnite kartonske krugove u poklopce da biste mogli vidjeti uklapaju li se lijepo i popravili bilo koju pogrešku na vrijeme. Kada se uvjerite da je sve u redu, stavite malo ljepila unutar poklopca pa umetnite kartonske krugove u poklopce. Zatim, stavite malo ljepila i na poleđinu slika i zalijepite ih na karton.

37a 38a

Kada se slike i karton osuše, zalijepite male magnete na poleđinu poklopca ali pri tome koristite malo jače ljepilo, jer je bitno da se magneti dobro drže kako ne bi spadali.

39a

Naravno, ukoliko želite, prije početka procesa možete ofarbati svoje poklopce bilo kojom bojom.

I, to je sve. Vaši okviri su onda spremi – možete ih postaviti na svom frižideru ili gdje god želite u svom domu!

Oglasi