Savršena prilika da eksperimentišete sa receptima koji zalijevaju usta je tokom vikenda.

U stvarnosti, retkost je da imate sat ili dva tokom radnih dana za mešanje testa, izravnavanje kore za pitu ili oblikovanje kiflica. Međutim, vikendom, čak i tokom jesenje hladnoće, nema ničeg većeg zadovoljstva od zagrevanja doma kuvanjem u kuhinji.
Ovaj recept morate probati za sve koji vole pekarske lepinje.

Ovo je idealan recept za pravljenje autentičnih, domaćih pekarskih lepinja koje su neverovatno mekane i lagane.

Proces pripreme ovih slasnih peciva je sljedeći:
Potrebna je količina od 500 mililitara vode.
Potrebna je količina od 42 grama kvasca.
Količina ulja u ovom konkretnom slučaju je 100 mililitara.
Potrebna količina soli je jedna kašika.
Preporučena količina šećera za ovaj recept je dvije kašike.
Da biste upotpunili recept, trebat će vam 750 grama brašna.

Priprema:
Da biste napravili tijesto, pomiješajte kvasac, šećer, sol i brašno sa mlakom vodom, a zatim nastavite da ga mijesite. Nakon mesenja testo pokriti i ostaviti da se diže oko 30 minuta na toplom mestu.

Podeliti testo na delove koji odgovaraju željenoj veličini lepinja, pa svaki deo umesiti u skladu sa tim. Započnite nauljivanjem radnog stola prije nego što nastavite sa odvajanjem svake kuglice oklagijom. Kada se odvoje, uzmite svaku pojedinačnu kuglicu i razvaljajte je u obliku lepinje prije nego što je stavite na lim za pečenje. Zatim kiflice prelijte vodom i pospite susamom. Na kraju u svaku lepinju dodajte malu količinu posnog margarina.

Ostavite testo da fermentira oko 20 minuta. Nastavite sa pečenjem testa u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta. Nakon pečenja, na lepinje nanesite lagani premaz mješavine ulja i vode.

Pekarski muffini su laka i ukusna poslastica za napraviti kod kuće! Privlačnost kifla hljeba je neosporna – uvijek je u potrazi za drugim komadom i teško je odoljeti iskušenju.