Vjerujemo da većina ljudi u svojim kućama ima vazelin , a on je u upotrebi više od 150 godina. Naime, vazelin je u domaćinstvu bio nezamjenjiv ali mnogi ne znaju u kojim sve situacijama mogu da koriste vazelin te koliko je on efikasan.

 

Dugotrajan miris parfema
Prije nego stavite parfem , namažite malo vazelina na mjesto na koje ćete poprskati i parfem neće tako brzo ispariti.

Savršene obrve
Ukoliko imate razbacane obrve, odnosno dlačice koje se stalno pomjeraju i čine obrve čupavim namažite veoma tanak sloj vazelina na njih i vaše obrve će biti uredne.

Ispucale usne
Vazelin je odličan za hidriranje usana pa ga možete koristiti i kao labelo, vaše usne će biti njegovane, hidrirane i senzualne.

 

Mekana stopala
Vazelin je idealan za njegu ispucale kože , a ako imate taj problem sa kožom stopala vazelin je pravo rješene za vas. Savjetuje se da ga namažete obučete čarape kako bi se što držale na koži.

Skidanje šminke
Ako imate osjetljivu kožu i reagujete na preparate za skidanje šminke, vazelin je idealno rješenje za vas. Ovaj proizvod ne samo što neće izazvati reakciju već je odličan za uklanjanje šminke koja se ne skida lako.

Stavljanje minđuša
Ako vas nekad boli stavljanje i skidanje minđuša namažite rupice s malo vazelina i bol će nestati.

Protiv bora
Pomoću vazelina možete sami napraviti fantastičnu kremu protiv bora: 1 supenu kašiku badomovog ili maslinovog ulja, 1 žumance, 1 čajna kašika meda, 2 čajne kašike apotekarskog vazelina i sve izmiješajte , pa zatim stavite u teglu i držite ga u frižideru. Mažite po potrebi.