All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

NAJVEĆI GRADSKI PARK U AMERICI

loading...

NAJVEĆI GRADSKI PARK U AMERICI – projekat izgradnje ovog rezervata prirode  prostirat će se na 10.000 hektara zemljišta, što je površina 12 puta veća od njujorškog Central Parka zajedno sa rekom Trinity


Park će se sastojati od brojnih šetališta, sportskih terena, drveća kao i ostale flore, a lokacija će postati najveći urbani park u Americi.

Ovaj dio parka dobiće ime Harold Simmons park, a u planu je da bude završen do 2021.godine, sa investicijom od 250 miliona dolara, a očekuju se i druge privatne donacije koje ce pomoći razvoj ovog velikog projekta.

Ovaj park će postati dio većeg prirodnog distrikta nazvanog Trinity River Project, koji je započet još početkom milenijuma. Do juna 2015. godine, grad Dalas je potrošio više od 609 miliona dolara za izgradnju staza, mostova, parkova za životinje, golf terena i komune, smještenih na 6.200 hektara šumskog zemljišta. U budućnosti, postoje planovi i za izgradnju tržnih centara, restorana i ugostiteljskih objekata koji će biti postavljeni odmah pored rijeke.

Tags: , , ,

Related posts