NAJVEĆA KRALJICA MEĐU NEBODERIMA -spektakularna zgrada!

Poznato je da Njujork krase neki od najimpresivnijih nebodera na svijetu – Empajer stejt bilding, Rokfeler centar, Krajslerova zgrada, a listi će  uskoro moći da se priključi još jedan. Arhitekta Mark Foster Gage, prodekan na Arhitektonskom fakultetu Jejl univerziteta, je projektovao veoma spektakularan neboder na 102 sprata koji je nazvao the Khaleesi, koji će se nalaziti na Menhetnu.

dizajnidom8

dizajnidom10

Osim toga što bi bila među najvišim zgradama u Njujorku, ova stospratnica bi se isticala i svojim nevjerovatno  raskošnim ornamentima u gotskom stilu izrađenim robotičkom “CNC” tehnologijom. Projektom je predviđen i prostor od četiri ogromna balkona, poduprta izrezbarenim krilima od betona. Najinteresantniji detalji koji prekrivaju toranj su betonske skulpture koje podsjećaju na dijelove automobila i propelere, kao i simetrični geometrijski oblici koji se protežu preko  četiri strane zgrade.
Mesingani bronzani dekorativni detalji se uspinju uz zgradu, čime kreiraju masivne zupčanike na bazi zgrade i vijugave elemente koji prate cijelu formu ornamenata na višim dijelovima nebodera.

dizajnidom-11jpg

dizajnidom-9jpg

Oglasi