NAJVEĆA DRVENA ZGRADA NA SVIJETU – izgradnja stepenaste konstrukcije posjeduje vrlo spor tempo i mora biti izvedena posebice pažljivo


Ovaj najnoviji hibridni objekt smješten je u Vancouveru i odlično uklapa drvene komponente sa staklenim površinama, čeličnim te betonskim elementima. Terrace House zgrada nalazi se na priobalju kanadskog grada u blizini svjetski poznatog poslovnog objekta Evergreen, za čiju je realizaciju bio zadužen pokojni arhitekt Arthur Erikson.

Ova građevina odaje počast slavnom objektu uz koji se nalazi, ali i ostatku svog zadivljujućeg okruženja, upotrebom geometrijskih formi, te obilja prirodnih materijala i velikih količina zelenih površina. Najnovija građevina japanskog stručnjaka predstavlja odličan primjer posvećenosti grada Vancouvera kao i njegovom doprinosu ekološki ispravnim načinima gradnje i samoodrživog životnog stila.

Trendom kreiranja višespratnih objekata od drveta u punom je jeku,pa izgradnja ove vrlo lijepe zgrade dolazi u pravo vrijeme kako bi Vancouver, kao prava svjetska metropola mogao da se priključi najnovijim strujama u arhitekturi te postane njihov lider. Zapravo, Terrace House će biti najvisočija građevina ovog tipa u svijetu i njome će preovladavati drveni materijali, koji ujedno čini veći dio konstrukcije.

Oglasi