Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je juče optužnicu protiv Uroša Blažića zbog sumnje da je ubio 9 a ranio 12 osoba u selima Malo Orašje i Dubona.

Kako se navodi u saopštenju, Blažić je kobnog 4. maja poneo sa sobom arsenal oružja.

Na osnovu prikupljenih dokaza u istrazi, postoji opravdana sumnja da je da je Uroš Blažić 4. maja 2023. godine oko 22.20 časova sa sobom poneo automatsku pušku proizvođača “zastava” model “M70 AB2” sa mehaničkim uklonjenim fabričkim brojem, pištolj marke “Tokarev” TT-30, sa nekoliko okvira municije za automatsku pušku i pištolj, jednu ručnu bombu M 52, jednu ručnu bombu M 75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79.

Obavljeno je i oko 60 različitih veštačenja koji bi trebalo da nesumnjivo potvrde da je Uroš Blažić izvršio teška ubistva svojih komšija.

– Obavljena su balistička, DNK, fizičko hemijska, sudsko medicinska veštačenja. Takođe, urađeno je i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Blažića, ali i veštačenje mobilnog telefona – rekao je izvor upoznat sa istragom.

Izvor dodaje i da je istragom utvrđeno da je Blažić ubio 9 osoba, a pokušao da ubije još njih 20 kada je nasumično pucao u selima Dubona i Malo Orašje. Samo osmoro njih tada nije pogodio metak.

– Psihijatrijsko veštačenje ukazuje da je on bio potpuno uračunljiv – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Podsetimo, u noći između 4. i 5. maja Uroš Blažić je usmrtio hicima iz automatskog oružja desetoro mladih, a ranio 12. Nakon bezumnog krvavog pira, oteo je taksi vozilo u kome je bila devojka Jelena Ajdinović, odvezao se do sela Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen dok se krio u šupi svog ujaka.

Blažić je pucao na tri lokacije, na vršnjake koje je dobro poznavao, druge koje je znao tek iz viđenja, ali i na potpuno nepoznata lica.

Prvo je otvorio rafal iz “kalašnjikova” na mlade koji su roštiljali u Malom Orašju, zatim na komšije koji su popravljali ogradu, a potom i na vršnjake u Duboni.

(Izvor: Srbija Danas)

Oglasi