Vijest broj jedan u Srbiji je definitivno to, što je jučer u okolini Bora nestala mala djevojčica od samo 2 godine starosti. Ono što je posebno interesantno je to, da je majka bila sa njom, i prema njenim riječima, dok se okrenula, djevojčica je nestala. Donosimo i pojedinosti u nastavku.

Jučer oko 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora nestala je devojčica Danka Ilić, stara dve godine. Kao odgovor na ovaj nestanak prvi put je aktiviran sustav “Pronađi me”. Potraga za Dankom još traje.

Na licu mjesta od sinoć su prisutni novinar Mladen Radulović i ekipa Kurira koji vrijedno daju najažurnije informacije.

Nakon istrage, otkriveno je da je policija provela temeljit pregled kako bi utvrdila prisutnost sigurnosnih kamera u blizini mjesta gdje je mlada djevojka nestala. Nakon pažljivog pregleda, kamere su pronađene samo na jednoj kući. Policija je odmah dobila snimku s te lokacije i trenutno je analizira u nadi da će prikupiti potencijalne tragove ili uvide. Radulović je, javljajući se s mjesta događaja, potvrdio da je snimka trenutno na temeljitoj provjeri.

  • Nakon Dankinog iznenadnog nestanka, njezina majka je doživjela stanje panike i svoju frustraciju usmjerila prema suprugu. Hitnost situacije ponukala ih je da pokrenu potragu za nestalom djevojčicom. Međutim, njihovi napori su se pokazali uzaludnim, zbog čega su se obratili policiji za pomoć. Uvidjevši ozbiljnost situacije, policija je odmah stigla na mjesto događaja i pozvala dodatne patrole. Nadalje, žandarmerija i druge policijske uprave sudjelovale su u potrazi. Tijekom cijelog istražnog procesa provedena je temeljita provjera svih dostupnih informacija.

Pedijatar Saša Milićević svojim je gostovanjem u emisiji Puls Srbije osvijetlio potencijalne zdravstvene rizike izgubljenog dvogodišnjeg djeteta, istaknuvši svoju stručnost na tom području.

Primarna briga leži u riziku od hipotermije, što se odnosi na osjetljivost na prehladu i doživljavanje niskih temperatura. To je posebno zabrinjavajuće za djecu, budući da njihova tijela još nisu u potpunosti razvila centar za termoregulaciju i osjetljivija su na hladniju klimu u usporedbi s odraslima. Hipotalamus, ključna regija u mozgu, funkcionira kao središnji regulator naše tjelesne temperature i pokreće različite tjelesne procese za održavanje topline u hladnom okruženju. Ipak, ovaj mehanizam ima svoja inherentna ograničenja, kako je objasnio pedijatar.

Rizik od dehidracije predstavlja značajnu prijetnju za djecu zbog većeg sadržaja vode u usporedbi s odraslima. Neunošenje tekućine može dovesti do dehidracije. U konačnici, postoji stvarna opasnost od neadekvatnog unosa hrane ili gladovanja za djecu u takvim okolnostima.

Prezenter je iskazao poseban interes za interval kada je govorio o temi dehidracije.

Vrijeme koje dijete može izdržati bez vode vrlo je subjektivno. Čimbenici kao što su prethodna konzumacija vode i razina tjelesne aktivnosti igraju značajnu ulogu. No, opće je prihvaćeno da dijete može izdržati bez vode 10 do 15 sati, a potencijalno i dulje. Ključni aspekt koji treba uzeti u obzir su postojeće tjelesne rezerve djeteta. Ako je dijete konzumiralo tekućinu prije nego što je nestalo, moglo bi se održati nekoliko dana bez osjećaja gladi. No, kada je riječ o unosu tekućine, situacija postaje kritična, posebice s obzirom na vremenski okvir u kojem je dijete nestalo.

  • Mještani Banjskog Polja su u nevjerici nakon nestanka mlade Danke Ilić, koja ima samo dvije godine. Prema riječima susjeda Milana Mladenovića, samo nekoliko kuća dalje nalazi se njihova vikendica. Međutim, kada je jučer oko 6.30 stigao odmah je osjetio da se dogodio stravičan događaj.

Prema kratkom komentaru susjeda, djevojčica je nestala prije tri sata, a roditelji su mi nepoznati. U neposrednoj blizini se nalazi igralište za djecu.

Trenutno je proširena potraga za nestalom djevojčicom u mjestu Banjsko Polje kod Bora, ali u ovom trenutku nedostaje svježih informacija. Vlasti izvješćuju da su dronovi još uvijek raspoređeni u blizini i nadziru iz zraka. Kuća u kojoj je nestala djevojčica nalazi se nešto više od sela, a nadležni su već obavili temeljitu pretragu okoline.

Oglasi