Omar Burkan Gala je multitalentovana osoba porijeklom iz Iraka, izvrsna u oblastima modelinga, glume i fotografije. Godine 2013. privukao je pažnju svijeta zbog neobičnog incidenta koji je izazvao i divljenje i kontroverze.

Ova pojava popularnosti ga je na kraju primorala da napusti Saudijsku Arabiju. Udubimo se u detalje ovog sudbonosnog dana. Situacija je počela na kulturnom festivalu u Rijadu, gdje su Omar i njegove kolege promovirali projekat. Nekoliko djevojaka ga je prepoznalo po modeliranju i pojurilo do njegovog štanda tražeći autograme i fotografije. Nažalost, lokalno stanovništvo i vlasti su bili nezadovoljni ovim i ljubazno su ga zamolili da napusti festival. Razlog za to je njihov strah da će Omarov izgled privući žene prisutne na festivalu. Ovaj incident je izazvao popriličnu pometnju i uvukao Omara u centar pažnje, momentalno podigavši ​​njegovu slavu.
Omar je na svom Facebook profilu jednom prilikom podijelio zadivljujuću ideju da je ljepota žene najočitija u njenim očima, jer su to vrata njenog srca, gdje je skrivena ljubav.

Kasnije je zvanično saopštenje iz Saudijske Arabije opovrglo glasine da je Omar zamoljen da napusti zemlju, ali samo festival. Prema njihovoj kulturi, ženama nije dozvoljeno da komuniciraju sa muškarcima koji nisu dio njihove porodice. Osim toga, optužili su Omara za izvođenje “neprimjerenih” plesova tokom događaja. Uprkos ovim objašnjenjima, vijest o njegovom navodnom izgnanstvu brzo se proširila, a on je nezvanično dobio titulu “najljepšeg Arapina”. Omar Borkan Al Gala, poznati orijentalni princ, rođen je u Bagdadu u Iraku 23. septembra 1989. Njegova porodica se preselila u Dubai u potrazi za boljim životom, gdje je započeo svoju karijeru modela sa 18 godina. ambasador brenda za Samsung i renomirana figura na brojnim modnim revijama. Trenutno ima preko 1,3 miliona pratilaca na Instagramu, a njegova šarmantna ličnost ostavlja bez daha njegove obožavateljice, što se vidi i po njihovim čestim komentarima na njegove objave.


Yasmin Oweida, modna dizajnerica porijeklom iz Jordana, postala mu je supruga 2015. godine. Međutim, par je odlučio da svoju vezu sakrije od očiju javnosti. Uzdržali su se da dopuštaju medijima da pobliže sagledaju njihovu dnevnu rutinu. Njihova ljubavna priča je procvjetala kada su 2016. dobili sina. U početku su neki fanovi smatrali Yasmin “muškim” izgledom, ali je njena transformacija postala očigledna na nedavnim fotografijama. Nažalost, njihov brak je okončan 2018. Iako ni Omar ni Yasmin nisu otkrili nikakve detalje o razlogu, udaljenost i duži razmaci bili su ključni faktori. Omar ostaje fokusiran na razvoj svoje karijere i striktno čuva svoju privatnost kada je u pitanju njegov ljubavni život.

Oglasi