Odnos između snahe i svekrve nije uvijek idealan što vjerujemo da svi znate, jer je nepisano pravilo da se svekrve u sve miješaju te da su zaštitnički nastrojene prema svojim sinovima i da nijedna žena nije dovoljno dobra za njihove mezimce. Prema astrolozima, postoje horoskopski znakovi u kojima se rađaju najgore svekrve.

 

Rak

Svekrve koje su rođene u ovom horoskopskom znaku često izgledaju ljubazno i vedro ali snahe su sigurne da je samo riječ o cinizmu jer vrlo brzo shvate da zabadaju nos gdje mu nije mjesto. One su obično najveći krivci sukoba u porodici jer se uvijek osjećaju ugroženo i uvrijeđeno zbog sitnica. Snahe na prvu uvijek imaju želju da ih bolje upoznaju ali ubrzo se pokaju.

 

Djevica

Ukoliko vam je onaj najsitniji kutak u kući nije sređen onda nećete imati dobar odnos sa svekrvom Djevicom jer kuća uvijek mora da bude čista, mužu savršeno ispeglana košulja a vi sređeni u svakom trenutku. Svekrva koja je rođena u znaku Djevice ne libi da vam otvori šerpu i pogleda šta je unutra. Nikad ne budite sigurni da ste je kupili jer ste na početku postavili kao čistunica , stalno će vas nadgledati jer su Djevice poznate po tome koliko su uredne.

 

Ribe

Ako imate Ribu za svekrvu, možete očekivati da vam se useli u kući i da tada osjetite da vam pakao počinje. Izuzetno su vezane za sinove i one najbolje znaju šta njihovim sinovima je najviše potrebno. Ukoliko vam donese ručak , to nije jer vi ne znate da kuhate nego zato što ona najbolje zna šta njen sin voli. Požrtvovana je pa kad i vas bolje upozna isto će i vama raditi.