U holističkoj medicini je i te kako poznato kako se đumbir upotrebljava za razne svrhe kako bi se uklonili svi mogući problemi sa zdravljem, pogotovo mnoga stanja i bolesti.

Pivo od Đumbira se veoma ejdnsotavno oriprema i vama nije uopšte potrebno mnogo sastojaka, a ono posjeduje mnoge zdravrstvene prednosti koji imaju umirujući učinak i koji pomažu ko otklanjanja bolova u mišićima i leđima.

Postoji također ogroman broj naučnih studija koji potvrđuju da đumbir može da pomogne kod reumatoidnog artritisa ili bilo kakve pojave boli, te da on djeluje jako brzo.

Potrebni su vam sljedeći sastojci:

-400 ml destilovane vode
-200 gr isjeckanog đumbirovog korijena
-200 grama šećera
-120 ml mineralne vode
-kriška limuna
-kašika meda
-nekoliko kapi soka limete

Priprema:

Možete u šerpu nasuti destilovanu vodu, pa onda stavite na šporet kako bi prokuhalo, a onda u nju dodajte đumbirov korijen i onda ostavite da se sve to kuha zajedno po pet minuta. Onda skinite posudu da vatre i ostavite da ostoji 15 minuta, onda procijedite napitak.

Vi zatim u zdjelu naspite šećer i šolju prokuhane vode, pa stavite da se kuha i dodajte sve preostale sastojke, a med onda ostavite na kraju kada se napitak potpuno ohladio.

Oglasi